Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kříž proti kříži – velká rytířská bitva v Plané nad Lužnicí

01.08.2014 - 03.08.2014 Planá nad Lužnicí

Ve dnech 1. – 3. srpna 2014 se město Planá nad Lužnicí vrátí v čase o tisíc let a spolu s vámi se přesune tisíce kilometrů směrem na východ do míst, kam směřovaly kroky mnoha bojovníků z celé Evropy s kříži na prsou.Zažijete na vlastní oči čtvrtou křížovou výpravu. Stanete se její součástí a je jen na vás, která strana bude vaším favoritem, neboť Frankové, jak byli ve svaté zemi nazývaní…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
na louce za nadjezdem přes dálnici při výjezdu z Plané nad Lužnicí na Turovec
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Planá nad Lužnicí

Fotogalerie k článku

Ve dnech 1. – 3. srpna 2014 se město Planá nad Lužnicí vrátí v čase o tisíc let a spolu s vámi se přesune tisíce kilometrů směrem na východ do míst, kam směřovaly kroky mnoha bojovníků z celé Evropy s kříži na prsou.

Zažijete na vlastní oči čtvrtou křížovou výpravu. Stanete se její součástí a je jen na vás, která strana bude vaším favoritem, neboť Frankové, jak byli ve svaté zemi nazývaní Evropané, byli lstí donuceni zaútočit a dobýt tehdy ještě křesťanský Cařihrad.

Odtud tedy název celé akce Kříž proti kříži.
 
Kromě bitvy samé budou po celé tři dny probíhat divadelní představení, muzikusové budou housti k vaší spokojenosti, šest pivovarů v erbu růže soutěžit bude o vaši přízeň, kuchaři opékaným kancem a beranem zaútočí na vaše mlsné jazyky, stateční rytíři předvedou své umění v arénách, lukostřelci budou soutěžit o slávu u svých dam a vašim měšcům bude lze odlehčiti za různé zboží na zde konaném jarmarku.

Celá tato akce se bude konat na louce za nadjezdem přes dálnici při výjezdu z Plané nad Lužnicí na Turovec, po levé straně.

Zvýhodněné vstupné

na celý víkend přijde dospělého na 150 Kč a dítě na 75 Kč, vstupné na jeden den pro dospěláka stojí 100 Kč a dítě 50 Kč.

Těšíme se na vás.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete