Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

kurz o.s. Baobaby Přírodní dětská hřiště

26.09.2014 - 28.09.2014 Říčany

A co děti, mají si kde hrát?Kurz pro rodiče i děti - všechny, kdo rádi vytváří a hledají nová místa pro hru. Týká se filozofie a tvorby přírodních dětských hřišť, možností financování a vytváření hřišť pomocí komunit, spolků, škol, školek, obcí. Seznámíte se s různými možnostmi vytváření interaktivních herních prvků. Ukážeme si již hotová přírodní hřiště a dozvíme se o jejich výhodách,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

A co děti, mají si kde hrát?

Kurz pro rodiče i děti - všechny, kdo rádi vytváří a hledají nová místa pro hru. Týká se filozofie a tvorby přírodních dětských hřišť, možností financování a vytváření hřišť pomocí komunit, spolků, škol, školek, obcí. Seznámíte se s různými možnostmi vytváření interaktivních herních prvků. Ukážeme si již hotová přírodní hřiště a dozvíme se o jejich výhodách, životnosti, bezpečnosti a hravosti. "Co víme, to povíme, ukážeme si fotky realizací, něco nečekaného vyzkoušíme pod dozorem našich dětí možná a sestavíme i nějakou kapelu. Náš rozestavěný slaměný dům bude též k dispozici.


Teorie – Filosofie přírodních dětských hřišť. Možnosti vytváření interaktivních herních prvků pro děti a veřejný prostor z přírodních materiálů. Možnosti financování a částečné vytváření zapojením komunit – rodiče dětí z mateřských a základních škol, studenti, kluby, spolky atd. Zásady a postupy materiálového zpracování herních prvků. Jak zajistit vyšší životnost a bezpečnost pro jejich uživatele. Ukázky zajímavých řešení přírodních dětských hřišť ze světa a ČR. Konzultace Vašich projektů.
Praxe – Vytváření herních prvků ze dřeva, kůry, hlíny, kamenů. Zakládání objektů a povrchová úprava materiálů. Akustické objekty.z nalezených materiálů.

Lektor Lukáš Gavlovský:

stavitel, malíř, sběratel kamenů, sochař, vulkanolog , kreativec a realizátor…

"Nyní se zabývám především realizací prostorových děl ve volné i urbanizované krajině. Světy ukryté v přírodních materiálech, nejčastěji kamenech a dřevě, jsou tématem i základní surovinou pro tvorbu soch, atypických dětských hřišť, řešení detailů soukromých zahrad, či svérázného mobiliáře parků. Rád dělám tvůrčí věci, které jsou k něčemu dobré. 
Mé stavitelské sklony vyvrcholily v práci na vlastním domě ze dřeva, slámy a hlíny, ve kterém dnes žiji se svojí ženou a dvěma dětmi. Dům je vestavěn v části stodoly, která zároveň slouží jako ateliér
." Workshop bude probíhat u Lukáše Gavlovského doma, máte se na co těšit.

 

Realizace dětských hřišť Lukáš Gavlovský:

http://www.gavlovsky.cz/detska-hriste.html

 

Cílem kurzů Baobaby je poskytnout účastníkům možnost načerpat inspiraci v prostředí podobně smýšlejících lidí, získat praktickou zkušenost s materiály, které jsou šetrné k životnímu prostředí a rozšířit vědomosti o trvale udržitelném a nenáročném životním postoji.

 

Cena za jeden kurz je 1400Kč /osoba
Sleva: 1200Kč/osoba - pro páry, skupiny dvou a více lidí, důchodce, studenty, nemajetné a ZTP
V ceně je zahrnuto ubytování, strava, konzultace vašich projektů a CD s informacemi o daném tématu k samostatnému studiu.

Ubytování: vlastní spacák, případně stan sebou.

Přihlášky na: stav.baobaby@gmail.com, nebo tel. 605 371 737

 za o.s. Baobaby Viktor Karlík

Mapa

Další akce v okolí

Magická esa -květen Líbeznice 2024

04.05.2024 - 04.05.2024
Mírové náměstí 44 250…

Magická esa - strhující show pro celou rodinu.

Škola kouzel - duben Líbeznice 2024

27.04.2024 - 27.04.2024
Mírové nám. 44, 25065…

Škola kouzel – představení pro děti

Hra kouzel a magie - květen Líbezni…

11.05.2024 - 11.05.2024
Líbeznice u Prahy

Hra kouzel a magie – představení pro děti

S kouzly kolem světa! (pro školy) -…

30.05.2024 - 30.05.2024
Líbeznice

S kouzly kolem světa! – představení pro dětiProžijte velkou kouzelnickou cestou kolem světa! Poletíme na výlet letadlem…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete