Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ladovské vepřové hody 2018 - Velké Popovice

03.03.2018 Velké Popovice

Kdo z nás by občas nedostal neodolatelnou chuť na čerstvou jitrničku a jelítko, voňavý ovárek, lahodnou tlačenku, ostrý gulášek či třepotající se sulc? O co více je pak tato představa lákavá, když si ji v myslích spojíte s vynikajícím velkopopovickým pivem, čepovaným přímo od pivovarnických mistrů. Přidáte-li k tomu i několikatýdenní půst od popeleční středy, jistě se pak ve vybraný březnový den…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Kdo z nás by občas nedostal neodolatelnou chuť na čerstvou jitrničku a jelítko, voňavý ovárek, lahodnou tlačenku, ostrý gulášek či třepotající se sulc? O co více je pak tato představa lákavá, když si ji v myslích spojíte s vynikajícím velkopopovickým pivem, čepovaným přímo od pivovarnických mistrů. Přidáte-li k tomu i několikatýdenní půst od popeleční středy, jistě se pak ve vybraný březnový den vydáte do Velkých Popovic, kde se koná již několikátý ročník "Ladovských vepřových hodů", spojujících jedinečný gastronomický zážitek se zábavným společenským programem.

Co zde ochutnáte

Každý z návštěvníků se může těšit na plejádu voňavých vepřových pochoutek, sladké i slané pamlsky a neomezenou zásobu lahodného piva. K celkové atraktivitě zdejšího programu přispějí i řemeslníci se svými ručně vyráběnými předměty z kůže, kovů a dalších materiálů. Sami návštěvníci jistě ocení i umění kovářských mistrů, předváděné přímo před jejich zraky. Nezapadne ani kulturní vložka, předváděná většinou souborem ze zdejší školy. Na dobu nedávno skončeného masopustu zavzpomínají i děti při tvorbě speciálních prací s tématem právě skončeného lidového veselí. Chybět samozřejmě nebudou ani prohlídky zdejšího pivovaru, které proběhnou pod pečlivým dohledem domácího kozla Oldy. Nedbejte tedy rozmarů březnového počasí a udělejte si příjemný výlet za dobrým jídlem, vděčnou zábavou i milými lidmi!

Ladovské vepřové hody 2018

Idylický obrázek Josefa Lady zachycující dění na venkovské zabijačce zná asi každý. Jedinečnou příležitost připomenout si autentickou atmosféru tradičních vepřových hodů nabízí Ladovské vepřové hody 3. března od 9:00 – 15:00 v Pivovaru Velké Popovice. Sami si budete moci vyzkoušet, jak se připravují jitrnice, tlačenky, jelítka, ovary a guláše. Chybět samozřejmě nebude pivo přímo od zdroje a muzika pro dobrou náladu. Každou půlhodinu bude možné vyrazit na prohlídkovou trasu velkopopovického pivovaru doplněnou o malé občerstvení a školu čepování piva. Přímo z Plzně přijede i bednářská parta Plzeňského prazdroje, která jako poslední pivovarská parta vyrábí dubové sudy a kádě tradičním způsobem. Na památku si budete moci koupit suvenýr v Kozlím obchůdku nebo vám mistr kovář vyrazí mince s Kozlem a pivovarem.

Více informací na http://pivovar.kozel.cz/

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Škola kouzel - duben Líbeznice 2024

27.04.2024 - 27.04.2024
Mírové nám. 44, 25065…

Škola kouzel – představení pro děti

Magická esa -květen Líbeznice 2024

04.05.2024 - 04.05.2024
Mírové náměstí 44 250…

Magická esa - strhující show pro celou rodinu.

Hra kouzel a magie - květen Líbezni…

11.05.2024 - 11.05.2024
Líbeznice u Prahy

Hra kouzel a magie – představení pro děti

S kouzly kolem světa! (pro školy) -…

30.05.2024 - 30.05.2024
Líbeznice

S kouzly kolem světa! – představení pro dětiProžijte velkou kouzelnickou cestou kolem světa! Poletíme na výlet letadlem…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete