Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Letní kino Brno střed

23.06.2017 - 01.09.2017 Brno

Je zde třetí sezóna oblíbeného letního kina na nádvoří radnice městské části Brno-střed. I letos se na Dominikánskou 2 vrací letní filmový program, na kterém nebudou chybět ani koncerty nebo ochutnávka španělských jídel. Ve spolupráci se spolkem Noční motýl připravila městská část Brno-střed na 71 letních večerů opravdu bohatý program.Letošní ročník zahájí koncert swingového tria Swio, na které…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Je zde třetí sezóna oblíbeného letního kina na nádvoří radnice městské části Brno-střed. I letos se na Dominikánskou 2 vrací letní filmový program, na kterém nebudou chybět ani koncerty nebo ochutnávka španělských jídel. Ve spolupráci se spolkem Noční motýl připravila městská část Brno-střed na 71 letních večerů opravdu bohatý program.

Letošní ročník zahájí koncert swingového tria Swio, na které naváže ve 21.30 projekce filmu Tomáše Vorla Kouř. Kultovní český hudební film s přehledem zvítězil v anketě o zahajovací titul na facebookové stránce kina. Na úvodní večer je vstup volný.

Dramaturgie letního kina Brno-střed je tradičně postavená na náročnějších uměleckých snímcích, jež často nejsou dostupné v běžné filmové distribuci. Novinkou letošního roku je dramaturgické zaměření na režisérské osobnosti. Programový cyklus Režiséři představí filmy od Woodyho Allena, Pedro Almodóvara, Roberta Zemeckise či bratrů Coenových. Samostatný programový cyklus pak tvoří díla amerického režiséra Jima Jarmusche. Fanoušci se mohou těšit na Jarmuschovy klasické snímky Podivnější než ráj, Mrtvý muž, Noc na Zemi, Mimo zákon i na režisérovu novinku Paterson.

V loňském roce se s velkým návštěvnickým ohlasem setkaly swingové večery. O osvědčenou kombinaci němé grotesky, swingové hudby a tance nebudou návštěvníci ochuzeni ani letos. Velkým lákadlem programu je i vystoupení skupiny Ty Syčáci, která 26. července vytvoří živý hudební doprovod k němému filmu Frigo plave s Busterem Keatonem v titulní roli.

I letos je program kina rozdělen na několik tematických cyklů – pondělní dokumentární filmy, severské snímky nebo přehlídka španělské kinematografie ve spolupráci s festivalem Ibérica, u níž bude možné ochutnat španělské jídlo a nápoje. Výběr německojazyčných filmů zase vznikl díky spolupráci s Goethe-Institut. Kromě toho se mohou diváci těšit na dokument o Richardu Müllerovi Nepoznaný, na hororový návrat M. N. Shymalana Rozpolcený, případně na českou klasiku Spalovač mrtvol. Letošní ročník pak v pátek 1. září zakončí "skoro-oscarový" muzikál La La Land s Ryanem Goslingem a Emmou Stone v hlavních rolích. Pokračuje i projekt Letní filmové doučování, který podpořilo statutární město Brno. K vybraným filmům světové i české kinematografie budou natočeny lektorské úvody s fundovaným výkladem brněnského filmového historika Radomíra D. Kokeše.

Informace:

Termín konání: 23. 6. – 1. 9. 2017
Začátky představení v červenu a v červenci od 21:30 hod
Začátky představení v srpnu a září od 21:00 hod

Hrajeme za každého počasí

Vstupenky

jsou v prodeji na místě vždy půl hodiny před začátkem představení

Vstupné

90,- Kč, permanentka na 6 vstupů 450,- Kč, permanentka na 10 vstupů 690,- Kč

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

VIDA! After Dark| #52 | Radioactive…

25.04.2024 - 25.04.2024
VIDA! science centrum

Ionizující večer plný záření ve VIDA!

Agadir: Na strunách naděje, Waldo R…

25.04.2024 - 25.04.2024
Kobližná 4

Vyjádření současného neklidného vztahu světa i člověka v něm. Existenciální lyrika zachytí všechny nuance duševního…

Studentská soutěž Plynař roku 2024 …

25.04.2024 - 25.04.2024
BVV - Brněnské…

Ve čtvrtek 25. dubna od 11 hodin odstartuje na brněnském výstavišti finále středoškolské soutěže Plynař roku 2024.…

Hravé neděle na Zážitkovce Brno - 2…

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Brno

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete