Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Letní výtvarný salon - Galerie Kodl

25.06.2018 - 30.09.2018 Praha

Letní výtvarný salon KODL Contemporary již podruhé představuje přední umělce současné scény. Tentokrát se nese v duchu rozmanitosti malířských technik i názorů a způsobů myšlení. Prezentuje totiž vytříbená díla od hyperrealismu až po abstrakci. Výstavu můžete zhlédnout v prostorách Galerie KODL na Národní třídě od 25. června do 30. září.Mezinárodní rozměr výstavy přináší účast předního klasika…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Galerie KODL, Národní 7, Praha 1
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Letní výtvarný salon KODL Contemporary již podruhé představuje přední umělce současné scény. Tentokrát se nese v duchu rozmanitosti malířských technik i názorů a způsobů myšlení. Prezentuje totiž vytříbená díla od hyperrealismu až po abstrakci. Výstavu můžete zhlédnout v prostorách Galerie KODL na Národní třídě od 25. června do 30. září.

Mezinárodní rozměr výstavy přináší účast předního klasika maďarské scény Attily Szűcse. České umělce prezentují Denisa Krausová, Jiří Petrbok, Miroslav Polách, Robert Šalanda, Jakub Tomáš a Vladimír Véla.

Posláním Letních výtvarných salonů je podpora a prezentace současné výtvarné scény jak v českém tak i mezinárodním kontextu. V letošním roce představuje Salon autory dvou silných generací. Na straně jedné spatříme díla Jiřího Petrboka a Attily Szűcse, kteří se řadí mezi absolutní klasiky scény ve svých zemích, a na straně druhé se prezentuje tvorba autorů jako Jakub Tomáš a Denisa Krausová, kteří do podvědomí širší poučené veřejnosti naplno vstupují právě nyní. Již zmíněný Attila Szűcs je pozoruhodným autorem s mezinárodními parametry a zkušenostmi. Výběr je doplněný o realistického neobyčejně technicky vytříbeného malíře Miroslava Polácha a dva pozoruhodné autory věnující se abstrahovaným formám Vladimíra Vélu a Roberta Šalandu. Podle kurátora výstavy Jana Kudrny těchto sedm autorů vhodně navazuje na loňský výběr a především poukazuje na šíři, pestrost a kvalitu naší současné malířské scény.

"Současné umění je disciplína, ve které dochází ke svobodné a nenásilné konfrontaci stylů, technik a vlastně i způsobů myšlení. Jsem rád, že letošní Letní Výtvarný Salon vystihuje tuto rozmanitost. Seskupuje totiž vytříbená díla autorů tíhnoucí od hyperrealismu až po abstrakci. Těší mě i to, že se záběr Salonu rozšířil do zahraničí, díky čemuž si divák může zasadit současnou tvorbu do více mezinárodního kontextu," uvádí Matyáš Kodl.

Zájem nastupující rodinné generace v Galerii KODL se ubírá také směrem k současným umělcům. Právě proto v létě pořádají Letní výtvarný salon KODL Contemporary, který představuje díla současných výtvarných umělců mladší a střední generace. Důraz na kvalitu přejímá myšlenku pařížských Salonů, kde se organizátoři a umělci vždy snažili zaujmout publikum tím nejlepším.

V rámci projektu byly natočeny videorozhovory s umělci, které jsou k vidění na www.kodlcontemporary.cz.

 

Další akce v okolí

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Comic-Con Prague 2024

05.04.2024 - 07.04.2024
Praha

Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry,…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete