Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Národní technické muzeum

06.04.2018 - 21.10.2018 Praha

Národní technické muzeum otevírá výstavu Davida Vávry a Petra Volfa "Litomyšl - hlavní město současné české architektury". Výstava představuje Litomyšl jako jedno z klíčových center soudobé české architektury a je rozdělena do tří částí "Veřejný prostor, Rekonstrukce a Novostavby". Vznikla ve spolupráci s městem Litomyšl a Regionálním muzeum v Litomyšli.Generální ředitel Národního technického…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Národní technické muzeum
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Národní technické muzeum otevírá výstavu Davida Vávry a Petra Volfa "Litomyšl - hlavní město současné české architektury". Výstava představuje Litomyšl jako jedno z klíčových center soudobé české architektury a je rozdělena do tří částí "Veřejný prostor, Rekonstrukce a Novostavby". Vznikla ve spolupráci s městem Litomyšl a Regionálním muzeum v Litomyšli.

Generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr o výstavě říká: "Výstava upozorňuje na neobyčejně zajímavé architektonické realizace, které byly v nedávné době v Litomyšli uskutečněny, jako je např. revitalizace historické budovy regionálního muzea od Josefa Pleskota. Architekt Pleskot musel během obnovy reagovat na změny dané archeologickým výzkumem. Podařilo se mu tak úspěšně spojit novou vstupní část z ocelové konstrukce nejenom s původní barokní stavbou, ale především s archeology odkrytou raně gotickou bránou biskupského hradu s původní dlažbou biskupské cesty."
Výstava měla svoji premiéru v roce 2016 v Regionálním muzeu v Litomyšli v rámci ArchiMyšle - oslavy Světového dne architektury. "Výstava je navržena jednoduše, aby se mohla rychle přemísťovat na další místa," vysvětluje architekt výstavy David Vávra a dodává: "Po konzultaci s Petrem Volfem jsme ji rozdělili na tři témata: Veřejný prostor, Rekonstrukce a Novostavby."

Výstava bude k vidění v Malé galerii expozice Architektura, stavitelství a design od 6. dubna do 21. října 2018. Její součástí bude i projekce krátkého dokumentu Davida Vávry s názvem "V Litomyšli neměníme směr, jen občas střídáme starosty," který zůstane v expozici NTM i po ukončení výstavy. K výstavě vznikl katalog, který prezentuje realizované projekty.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Křivoklátský rychlík na velikonoční…

30.03.2024 - 30.03.2024
Železniční stanice

Historický motorový vlak na královský hrad Křivoklát. Tradiční velikonoční program. Speciální prohlídky. Muzeum českých…

Matěj Boček / Výstup z rezidence 20…

04.04.2024 - 04.04.2024
Praha

Pragovka Gallery pořádá 4. dubna od 18 hodin prezentaci výstupu z rezidence umělce Matěje Bočka.

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Comic-Con Prague 2024

05.04.2024 - 07.04.2024
Praha

Legendární událost Comic-Con popáté v Praze! Nejslavnější popkulturní festival se zaměřuje na filmy a seriály, hry,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete