Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Potštejn

02.08.2014 Potštejn

Při našem loutkovém setkání se pobavíte, vzděláte a sami si vyzkoušíte výrobu vlastních loutek. V každé zámecké komnatě Vás čeká ukázka jednoho druhu loutek, malé divadýlko, stínové divadlo nebo větší loutkové představení. Opravdu mnoho zábavy pro všechny věkové kategorie. Čeká Vás také loutkový film. Akce se koná za každého počasí, v zámeckých komnatách totiž ani neprší a ani není vedro. Už se…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Při našem loutkovém setkání se pobavíte, vzděláte a sami si vyzkoušíte výrobu vlastních loutek. V každé zámecké komnatě Vás čeká ukázka jednoho druhu loutek, malé divadýlko, stínové divadlo nebo větší loutkové představení. Opravdu mnoho zábavy pro všechny věkové kategorie. Čeká Vás také loutkový film. Akce se koná za každého počasí, v zámeckých komnatách totiž ani neprší a ani není vedro. Už se na Vás těšíme!

"Loutka je figurka člověka nebo zvířete, určená k animaci čili "oživení". Aby byl objekt na divadelním jevišti považován za loutku, musí nést význam bytosti a projevovat živost (např. mluvit, pohybovat se).Loutka slouží buďto jako hračka, kterou si oživuje dítě samo, anebo ji oživují loutkoherci, například v loutkovém divadle", takto je loutka popisována odborně ve Wikipedii. Co ale znamenají loutky pro děti? Jak se loutky vyrábí a jaké loutky známe? Proč mají pohádky záporné postavy a jak veliký význam má čtení pohádek pro zdravý vývoj těch nejmenších?

Nejstarším známým dokladem použití loutky je plastika vyřezaná z mamutího klu, nalezená v hrobě z období mladého paleolitu na Francouzské ulici v Brně.

Loutka může být vyrobena prakticky z jakéhokoli materiálu, i když nejčastější bývají loutky dřevěné, hadrové nebo papírové. Také pohyblivost loutek je značně variabilní, některé se pouze posouvají po jevišti, u jiných mohou loutkoherci vytvořit celou škálu pohybů. Rovněž velikost loutek se pohybuje v širokém rozmezí, limitována je pouze technickými parametry - loutka nesmí být příliš malá, aby byla na jevišti dostatečně viditelná, ani příliš velká, aby s ní loutkoherec mohl pohybovat. Existují však i loutky v nadživotní velikosti.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém na zámku 2024 - Doudl…

22.06.2024 - 22.06.2024
Doudleby nad Orlicí

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Premiéra na zámku.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete