Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Máchovi v patách 2018 - Doksy

07.04.2018 Doksy

Každý z nás kdo ve svém životě složil maturitní zkoušku či se na ní alespoň připravoval bude mít nadosmrti ve své mysli zakořeněno jméno českého romantického básníka a prozaika Karla Hynka Máchy, označovaného mnohými za zakladatele moderní české poezie. Již méně je však známa skutečnost, že to byl milovník pěšího putování, přičemž zvláštním významem pro něj oplývala oblast Českolipska. A právě po…

Adresa a kontaktní informace

Každý z nás kdo ve svém životě složil maturitní zkoušku či se na ní alespoň připravoval bude mít nadosmrti ve své mysli zakořeněno jméno českého romantického básníka a prozaika Karla Hynka Máchy, označovaného mnohými za zakladatele moderní české poezie. Již méně je však známa skutečnost, že to byl milovník pěšího putování, přičemž zvláštním významem pro něj oplývala oblast Českolipska. A právě po jeho stopách se vydávají účastníci pravidelné společensko-turistické akce "Máchovi v patách", konající se pod záštitou malebného městečka Doksy.

Co zde uvidíte

Již po několik desetiletí zdejší nadšenci pořádají sérii několika vlastivědných výletů, skrze něž mají účastníci možnost prozkoumat zjevné i víceméně skryté krásy zdejšího Máchova kraje. Inspirací pro výběr navštěvovaných lokalit jsou zápisy z Máchova deníku, stejně jako poetika krajiny korespondující s malebností básníkových veršů. Účastníci se tak podívají do míst které Mácha jednoznačně navštívil, stejně jako do oblastí kam by se jistě podíval pokud by mu byl vyměřen delší životní úsek. Během celého jara si můžete vybírat z rozmanité nabídky jednotlivých putování, na kterých na Vás čekají milí lidé, úžasná příroda a nezaměnitelný genius loci navštívených míst.

Máchovi v patách 2018 se uskuteční dne 7. 4.

 

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete