Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Májové slavnosti v Jičíně 2018

01.05.2018 Jičín

První květnový den není jen oslavou svátku práce či dnem zasvěceným milencům a zamilovaným párům, ale představuje též volný den pro všechny pracující, kteří jej rádi využívají k návštěvě rozmanitých kulturních akcí. K jedněm z nejoblíbenějších patří jičínské "Májové slavnosti", do kterých zapojují různá sportovní zařízení, kulturní instituce či historické památky.Na co se zde můžete těšitPokud se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jičínské náměstí
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Jičín
Obec
Jičín

Fotogalerie k článku

První květnový den není jen oslavou svátku práce či dnem zasvěceným milencům a zamilovaným párům, ale představuje též volný den pro všechny pracující, kteří jej rádi využívají k návštěvě rozmanitých kulturních akcí. K jedněm z nejoblíbenějších patří jičínské "Májové slavnosti", do kterých zapojují různá sportovní zařízení, kulturní instituce či historické památky.

Na co se zde můžete těšit

Pokud se prvního května vydáte do historického města Jičína, můžete se těšit na stovky rozzářených tváří zdejších obyvatel, účastnících se bohatého kulturního programu s centrem na jičínském náměstí. Zde se můžete těšit na hudební produkce, hravá vystoupení bavičů a konferenciérů, folklorní příspěvky připomínající tradice oblasti Podkrkonoší či divadelní skeče a živou hudbu.

K tomu všemu se pak přidávají i různé výstavy a prezentace, odrážející kulturní dění ve městě i jeho okolí. Pro nejmenší návštěvníky je připraveno několik workshopů, kreativních dílen či pohádkových vystoupení. Samozřejmostí je pak i chutné občerstvení, zahrnující ty nejznámější regionální pochoutky. Májové slavnosti zkrátka patří k nejoblíbenějším kulturním akcím v Jičíně a Atlas Česka Vám přináší jejich podrobný program.

Májové slavnosti v Jičíně 2018

Jako každý rok na Prvního máje se v Jičíně konají oslavy tohoto jarního svátku lásky. Program Májového úterý bude probíhat v celém městě. V Zámecké zahradě se můžete těšit na kulturu v podání koncertů místních kapel, anebo třeba na SLAM Poetry. Naopak Valdštejnovo náměstí bude plné adrenalinu!
Na Valdštejnově náměstí se v průběhu dne představí profesionální i dobrovolné skupiny hasičů dále pak Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby.

Na co dalšího se můžete těšit?

Od 9 do 17 hodin bude mít otevřené Regionální muzeum a galerie, Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře a Jičínská synagoga.

Na Muzejním nádvoří jičínského zámku bude probíhat Ochutnávka neziskovek, které si pro děti i dospělé připravily dílny, skrz které jim přiblíží svou činnost. Prozradíme Vám, že zde budete moci ochutnat i něco dobrého J.

A co je ještě důležité pro 1. Máj? O třešeň se nestarejte, bude tu také! 

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Jičíně | duben 2024

22.04.2024 - 22.04.2024
17. Listopadu 47; 506…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete