Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Májový bál na promenádě - Jeseník

14.05.2016 Jeseník

V JESENÍKU CHTĚJÍ NOVOU TRADICI – BÁL POD ŠIRÝM NEBEMMěsíc květen je pro lázeňská místa časem otevírání pramenů a zahajováním lázeňských sezon. Nejinak je tomu v Jeseníku. V tamních Priessnitzových léčebných lázních ovšem pro návštěvníky připravili vedle tradičního víkendového programu jednu novinku. Májový bál na promenádě.Ples pod širým nebem má nastartovat novou tradici inspirovanou historií.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V JESENÍKU CHTĚJÍ NOVOU TRADICI – BÁL POD ŠIRÝM NEBEM

Měsíc květen je pro lázeňská místa časem otevírání pramenů a zahajováním lázeňských sezon. Nejinak je tomu v Jeseníku. V tamních Priessnitzových léčebných lázních ovšem pro návštěvníky připravili vedle tradičního víkendového programu jednu novinku. Májový bál na promenádě.

Ples pod širým nebem má nastartovat novou tradici inspirovanou historií. "Navazujeme na rok 1839, kdy podle historických pramenů lázeňská šlechta v čele s princem Nasavským a knížetem Lichtenštejnem uspořádala ples v přírodě. Gräfenberk prý tehdy svítil do dáli jako moře plamenů," představuje originální zahájení sezony obchodní ředitel lázní Tomáš Rak.

Bál se bude odehrávat na promenádě před hudebním altánkem v sobotu 14. května od půl osmé večerní.

Nejen jeho netradiční umístění na loučemi osvětlené promenádě se zurčící Reinholdovou fontánou by mělo vybízet k účasti. Na bál v koňském kočáře přijede Vincenz Priessnitz s chotí a po celý večer bude na plese přítomna další zajímavá návštěva: "Plesu se bude účastnit osm párů z východočeského Spolku panstva na tvrzi Žíželeves, kterému učarovala Priessnitzova doba, tedy tzv. biedermeier. Páry budou tančit mezi ostatními hosty, korzovat a proběhne také módní přehlídka nádherných zdobených šatůs vyšívanými korzety a bohatými krinolínami," popisuje Rak. Svou kreativitu však mohou předvést i přítomní hosté. Nejoriginálnější historický doplněk nebo přímo celý oděv organizátoři odmění zajímavou cenou. O historickou návštěvu ovšem nebudou ochuzeni ani hosté odpoledního programu na lázeňském hřišti. Krásné historické róby spolek představí i tam.

Vstupenky

na májový bál v ceně 100 Kč jsou v prodeji na recepci Sanatoria Priessnitz a v jesenické agentuře MONDI-TOUR na Masarykově náměstí.

Více se o bále a víkendovém programu dozvíte na http://www.priessnitz.cz/ nebo na facebooku.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete