Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Maker Faire v Praze

23.06.2018 - 24.06.2018 Praha

První ročník světově proslulého setkání hobby tvůrců, technologických kutilů, bastlířů a vynálezců se uskuteční v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti.Maker Faire je celosvětově uznávaná síť akcí, kterou v roce 2006 iniciovala redakce časopisu Make se sídlem v San Francisku. Jednotlivé festivaly pořádají lokální organizace v mnoha zemích a setkávají se na nich fanoušci kreativní práce s…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Průmyslový palác Výstaviště Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

První ročník světově proslulého setkání hobby tvůrců, technologických kutilů, bastlířů a vynálezců se uskuteční v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti.


Maker Faire je celosvětově uznávaná síť akcí, kterou v roce 2006 iniciovala redakce časopisu Make se sídlem v San Francisku. Jednotlivé festivaly pořádají lokální organizace v mnoha zemích a setkávají se na nich fanoušci kreativní práce s technologiemi, 3D tiskem, elektronikou, počítači, novodobí kutilové a další volnočasoví tvůrci všeho druhu. Maker Faire se postupně šíří do řady měst. Obří setkání se pořádají v San Francisku a New Yorku, u našich sousedů se festival každoročně koná například ve Vídni, Chemnitzu či Berlíně.

Licencovaný festival Maker Faire Prague 2018 bude první akcí svého druhu v Česku.

Kutilství má v naší zemi bohatou tradici. Hnutí spojené s festivaly Maker Faire přináší další nový impuls - takzvaný maker je nejen garážový kutil či modelář, ale člověk, který rád spolupracuje na projektech s ostatními, využívá open source řešení a technologie 21. století, je fanouškem komunitních dílen a umí svůj osobní tvůrčí projekt dobře prezentovat. Proto se akce Maker Faire na světě organizují v duchu anglického hesla show and tell neboli, jak vysvětluje Denisa Kera, ukaž, co jsi vyrobil, a sdílej, co ses při tom naučil. Výsledkem je přehlídka v mnohém připomínající zábavnou pouť, ale také veletrh pro tvořivé lidi všech generací. Je to místo, kde každý může ukázat svůj koníček, vychytávku, "hack”, experiment nebo projekt.

Festival Prague Maker Faire 2018 pořádá spolek Žádná věda, který v Česku už od roku 2012 realizuje veřejné experimenty na pomezí vědy, umění a zábavy. Konání festivalu umožnila v roli hlavního partnera společnost PRUSA Research, světoznámý výrobce 3D tiskáren a podporovatel komunity makerů, ve spolupráci s akademickými partnery ČVUT a Studii Nových Médií FF UK.

Představeno by mělo být nejméně 200 českých a zahraničních makerů s jejich originálními výtvory na jediném místě, ale také různé kreativní workshopy pro děti i dospělé, zábavná představení a prezentace. Výstavní plocha na festivalu Maker Faire je pro nekomerční tvůrce zdarma. Na stránkách festivalu stačí vyplnit jednoduchý formulář Výzva pro makery a zamluvit si prostor například v podobě výstavního stolu, na kterém můžete během víkendové akce představit návštěvníkům svůj projekt nebo celý proces své tvorby.

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete