Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Martin Hrubý a Bůhví

05.05.2017 Český Krumlov

Martin Hrubý s kapelou Bůhví zahraje v pátek 5. května v divadelním klubu Ántré v Českém Krumlově. Přijít poslechnout si můžete písně z jeho aktuální desky "Trojka" a zároveň výběr toho nejlepšího z repertoáru skupiny Bůhví. Bude se tančit, bude se zpívat… Jaro je vítěz, volejte: Vivat! Kapelu Bůhví založil Martin Hrubý v roce 1995 na gymnáziu Přípotoční v Praze. Dvorním textařem kapely se stal…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Martin Hrubý s kapelou Bůhví zahraje v pátek 5. května v divadelním klubu Ántré v Českém Krumlově. Přijít poslechnout si můžete písně z jeho aktuální desky "Trojka" a zároveň výběr toho nejlepšího z repertoáru skupiny Bůhví. Bude se tančit, bude se zpívat… Jaro je vítěz, volejte: Vivat!

 

Kapelu Bůhví založil Martin Hrubý v roce 1995 na gymnáziu Přípotoční v Praze. Dvorním textařem kapely se stal jeho spolužák Vojtěch Probst. Jako autorská dvojice spolu fungují dodnes. Repertoár kapely stojí na jejich společné tvorbě. V minulosti autorsky přispívali Ondřej Brzobohatý a Pavel Trojan.

 

Převážně folková byla první demo nahrávka "Bůhví" (WIND, 2002). Jako Czech World Music byla označována první deska "Akt" (WIND, 2004). Mísily se na ní vlivy kubánské, balkánské, orientální, ruské i afro-americké hudby. Žánrově ukázněnější bylo druhé album "Hodina" (EMI, 2007), směřující k pop music. Třetí deska "Trojka" (Label O, 2016) je svobodně rozkročená mezi popem a folkem a tváří se jako dospělá.

 

Více na www.martinhruby.net

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete