Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Martinů Fest 2018 - Polička

06.05.2018 - 27.05.2018 Polička

První květnové dny jsou v malebném východočeském městečku Poličce již tradičně věnovány památce jednoho z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů Bohuslavu Martinů. V rámci týdenního "Martinů Festu" se příznivci vážné hudby a rozmanité kultury mohou těšit na sérii zajímavých koncertů a bohatý doprovodný program.Co zde uvidíteZahájení celé této populární kulturní akce tradičně obstará…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v Tylově domě a v kostele sv. Jakuba
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Polička

Fotogalerie k článku

První květnové dny jsou v malebném východočeském městečku Poličce již tradičně věnovány památce jednoho z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů Bohuslavu Martinů. V rámci týdenního "Martinů Festu" se příznivci vážné hudby a rozmanité kultury mohou těšit na sérii zajímavých koncertů a bohatý doprovodný program.

Co zde uvidíte

Zahájení celé této populární kulturní akce tradičně obstará důstojný pietní akt u hrobu Bohuslava Martinů, který je symbolickým vzpomínkovým setkáním všech místních příznivců skladatelova neotřelého hudebního odkazu. Poté se již hudební nadšenci mohou vydat na zahajovací koncert celého festivalu, který se obvykle koná v Tylově domě.

V rámci týdenního programu se pak posluchačům představí hráči na varhany, klavíristé, cembalisté, tanečníci a mnozí další. Dopolední festivalové dění je pak určeno školním kolektivům, které sem zajíždějí z širokého okolí. V rámci doprovodného programu se setkáte i s odbornými diskuzemi, výstavami a vernisážemi či společenskými setkáními doprovázejícími celý festival. Přijďte si i Vy připomenout odkaz vynikající skladatele, morálního člověka a vlastence, na jehož život i posmrtný odkaz můžeme být hrdi do dnešních dní.

Marinů Fest 2018

Podrobný bohatý program

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete