Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Masopust 2018 - Krajské muzeum Cheb

10.02.2018 Cheb

Západočeské město Cheb přitahuje pozornost návštěvníků z celé republiky především díky desítkám unikátních historických památek, ale i pro čilý kulturní ruch ve městě, který se promítá do mnoha atraktivních akcí. Jednou z takových tradičních oslav je "Chebský masopust".Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se ve vybraný únorový den uskuteční masopustní oslavy, jejichž obsahem bude nejen…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Krajské muzeum Cheb, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 4/493
Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Cheb
Obec
Cheb

Fotogalerie k článku

Západočeské město Cheb přitahuje pozornost návštěvníků z celé republiky především díky desítkám unikátních historických památek, ale i pro čilý kulturní ruch ve městě, který se promítá do mnoha atraktivních akcí. Jednou z takových tradičních oslav je "Chebský masopust".

Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se ve vybraný únorový den uskuteční masopustní oslavy, jejichž obsahem bude nejen oblíbený průvod masek, ale i bohatý doprovodný program. Těšte se zvláště na netradiční pohřbívání Masopusta, vyhlášení soutěže o nejkrásnější masku, podávání gastronomických specialit v podobě koláčů, koblih, trdelníků, zabijačkových specialit či rozlévání vynikajících alko i nealko, teplých i osvěžujících nápojů.

K dobré astmosféře masopustních oslav přispěje i hudební doprovod některé z regionálních skupin, divadelní představení pro nejmenší diváky či prodejní výstavka rukodělených výrobků jednotlivých řemeslnických mistrů.

Masopust v Chebu se zkrátka zalíbí malým i velkým návštěvníkům, kteří si zde užijí dostatek legrace, ochutnají některou z méně častých pochoutek a třeba si odnesou i některý z mnoha desítek upomínkových předmětů.

Masopust 2018

10. února 2018 se opět, již po čtrnácté, vydá na svoji cestu městem masopustní průvod. Průvod pořádá město Cheb ve spolupráci s Muzeum Cheb, Západočeským divadlem, Městským dechovým orchestrem a Základní školou Jindřicha Jindřicha. Zváni jsou všichni, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice. Letošní Chebský masopust bude patřit především šaškům, kašpárkům a tradičním masopustním maskám, takovým jaké známe z pohádek a Ladových obrázků.

Podrobný bohatý program zobrazíte kliknutím na obrázek.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete