Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Masopust

13.02.2018 Pelhřimov

Milí Pelhřimáci, vážené instituce, páni podnikatelé, paní učitelky, páni učitelé, kluci a holky,rok se s rokem sešel a už popatnácté v novodobé historii tohoto obyčeje se v našem městě chystá masopustní srocení masek a maškarádů. Dojde k němu na náměstí v úterý 13. února po třetí hodině odpolední. Sraz maškar je ovšem už ve 14.00 v kulturním domě Máj, odkud průvod i s koňmi vychází ve 14.30, směr…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Masarykovo náměstí
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Pelhřimov
Obec
Pelhřimov

Fotogalerie k článku

Milí Pelhřimáci, vážené instituce, páni podnikatelé, paní učitelky, páni učitelé, kluci a holky,
rok se s rokem sešel a už popatnácté v novodobé historii tohoto obyčeje se v našem městě chystá masopustní srocení masek a maškarádů. Dojde k němu na náměstí v úterý 13. února po třetí hodině odpolední. Sraz maškar je ovšem už ve 14.00 v kulturním domě Máj, odkud průvod i s koňmi vychází ve 14.30, směr ul. Legií, kaple P. Marie, Nádražní, Tylova, k Muzeu rekordů a kuriozit, Růžovou...
A protože Masopust vždy byl i je takový, jaký si ho každý udělá, byli bychom rádi, kdybyste se přidali ...

Obracíme se jako každoročně na všechny Pelhřimáky s pozvánkou:

Pojďte s námi do průvodu! 

Přijďte se pobavit, podpořit tradici, udělat si před ostatními tak trochu reklamu anebo i sami ze sebe legraci. Fantazii se meze nekladou. Přijdete-li s tím, co je pro Vás, pro Vaši firmu, školu, spolek, kroužek či klub typické, bude to přesně to, s čím Vás rádi přivítáme. Přidáte-li navíc něco masopustního, bude to pro nás bonus navíc. Nebojte se vtipných transparentů, alegorických vozů...

Což třeba hromadná maska? Budete mít určitě své nápady, ale už jste se někdy přestrojili třeba "za nákup"? 

Mimochodem budou zdarma bonbóny a koblížky od pekařů z Adélky pro dětské maškary v průvodu, stejně jako pro velké masky zabijačkový prejt nebo polévka.

Po příchodu maškar na náměstí (všechny masky přejdou přes pódium) budou jejich konšelé žádat místostarostu města o dočasné předání vlády nad Pelhřimovem. Představitelé města zřejmě svolí a pak nastane pozdvižení, jehož součástí bude nejen všeobecný taneční rej.

Masopustní historické drby – Starostenské pivečko – Jarmark -

Skočná (tanec v selském) - Masopustní zvyky – Zabijačkové dobroty 

V průběhu pelhřimovského Masopustu bude zvolena nejsympatičtější, nejtradičnější, nejhezčí a nejlepší dětská maska, které obdrží odměny od Města, od Muzea Vysočiny, Domu dětí a mládeže, KZPE a od pořadatelů z Agentury Dobrý den.

Hrát budou oblíbení Božejáci a pan řezník Prokeš přichystá obří několikametrovou tlačenku, která bude obřadně za smutečních tónů hudby sprovozena ze světa a posléze rozdána přítomnému obecenstvu.

Budeme rádi, když svou účastí přispějete k rozšíření průvodu a tím také k připomenutí snad nejstaršího lidového zvyku u nás.

 

Miroslav Marek - Ag. Dobrý den

Mapa

Další akce v okolí

Pobytový rybářský tábor u rybníka B…

17.08.2024 - 24.08.2024
LDT Žirovnice okr.…

Hledáte pro své děti zajímavý program na léto?

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete