Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Městská slavnost - Nový Jičín

04.09.2015 - 05.09.2015 Nový Jičín

 V Novém Jičíně vrcholí přípravy 22. ročníku městské slavnosti. Proběhne v pátek 4. a v sobotu 5. září. Hlavním tématem bude výročí konce 2. světové války, připomenuta budou i výročí slavných cechů novojičínských a 130 let od narození novojičínského rodáka, automobilového závodníka Friedricha Paula (Fritze) Hückela.Letošní městská slavnost bude dvoudenní. "V pátek 4. září se v části města zvané…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nový Jičín, Masarykovo náměstí
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Nový Jičín
Obec
Nový Jičín

Fotogalerie k článku

 V Novém Jičíně vrcholí přípravy 22. ročníku městské slavnosti. Proběhne v pátek 4. a v sobotu 5. září. Hlavním tématem bude výročí konce 2. světové války, připomenuta budou i výročí slavných cechů novojičínských a 130 let od narození novojičínského rodáka, automobilového závodníka Friedricha Paula (Fritze) Hückela.

Letošní městská slavnost bude dvoudenní. "V pátek 4. září se v části města zvané Bocheta na ulici Bohuslava Martinů po přeletech a vzdušných soubojích modelů letadel odehraje válečná bitevní ukázka zobrazující závěreční boje 2. světové války. Součástí ukázky budu i tanky a při příznivém počastí letadlo Fieseler 156 Storch, " řekl ředitel Městského kulturního střediska Nový Jičín Petr Orság.

V sobotu 5. září se program přenese do centra města. Na Masarykově náměstí budou probíhat stylizované městské trhy s ukázkami řemesel. V deset a patnáct hodin projde náměstím průvod kostýmovaných účastníků a uniformovaných vojáků a projede jím vojenská technika z 2. světové války. Odpoledne bude průvod doplněn o desítky historických automobilů značky Tatra. Právě s automobily kopřivnické továrny je svázána závodnická dráha novojičínského rodáka Friedricha Paula (Fritze) Hückela.
"Na ploše náměstí bude instalována expozice Ve jménu důstojnosti lidské, která přiblíží novojičínský region a osobnosti za 2. světové války. Její součástí budou i exponáty přivezené z Leteckého muzea Suchdol nad Odrou," dodal Orság. V kině Květen se budou promítat historické dokumenty a filmy s válečnou tématikou. V parku Žerotínského zámku bude velký vojenský tábor s výstavou techniky.

Celodenní program, na kterém se podílejí kromě města i spolky, organizace, školy a školky, amatérští i profesionální umělci, vyvrcholí koncerty Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, skupiny No Name a kapely Claymore. Nebude chybět ani tradiční slavnostní ohňostroj.

Po celý den budou zpřístupněny kulturní památky a parkování ve městě bude v sobotu bezplatné.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

24.04.2024 - 24.04.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Pří…

27.04.2024 - 27.04.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Pří…

25.05.2024 - 25.05.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

29.05.2024 - 29.05.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete