Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Milevské maškary 2018 - Milevsko

09.02.2018 - 10.02.2018 Milevsko

Rádi bychom Vás pozvali na tradiční "Milevské masopustní maškary", které jsou již více než 150 let lidovou oslavou masopustu v tomto malebném jihočeském městě. Věhlas a popularita této veselice je natolik vysoká, že se sem každoročně sjíždějí stovky natěšených výletníků z široké okolí.Co Vás zde čekáCelá akce je rámována veselým a nápaditým průvodem rozličných maškar a kreativních masek, ve…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Milevsko
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Písek
Obec
Milevsko

Fotogalerie k článku

Rádi bychom Vás pozvali na tradiční "Milevské masopustní maškary", které jsou již více než 150 let lidovou oslavou masopustu v tomto malebném jihočeském městě. Věhlas a popularita této veselice je natolik vysoká, že se sem každoročně sjíždějí stovky natěšených výletníků z široké okolí.

Co Vás zde čeká

Celá akce je rámována veselým a nápaditým průvodem rozličných maškar a kreativních masek, ve kterém nechybí ani typický medvědář, dlouhá noha, párkař, slepičí farma, Bakchus, kominíčci, zvířata všeho druhu, doktoři, draci, rytíři, vodníci a desítky dalších legračních postaviček. Obliba tohoto průvodu mezi obyvateli je tak velká, že v roce 2011 zde dokonce padl český rekord v počtu masek shromážděných na jednom místě (629 masek!).

Po příchodu na milevské náměstí pak propuká nefalšovaný masopustní rej, který pobaví malé i velké návštěvníky. Ti si navíc mohou vybírat z bohaté nabídky výrobků a pochutin v jednotlivých stáncích, které k oslavám též neodmyslitelně patří. Nezbytným bonusem je pak zabijačka několika čuníků, která zasytí desítky hlavových krků natěšených jedlíků. Masopust v Milevsku je zkrátka tradiční lidovou veselicí, jejíž věhlas vysoce překračuje hranice zdejšího regionu.

 

Ve zdejším regionu najdete také další zajímavé akce. Přehled masopustů konaných v naší republice najdete v našem kalendáři akcí.

Milevské maškary 2018

Program

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Písecký víkend módy a designu 2024 …

17.05.2024 - 18.05.2024
Kulturní dům a…

Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Nabídne jedinečnou módní…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete