Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Minifestival filmů

15.09.2017 - 17.09.2017 Zlín

Ve Zlíně proběhne další ročník Minifestivalu filmů o životěI letos se ve Zlíně uskuteční oblíbený letní minifestival s venkovní projekcí tří inspirativních filmů. V pátek se mohou diváci těšit na oskarový snímek Lion, v sobotu na českou komedii o rodinných vztazích Teorie tygra a v neděli na nový snímek o dominikánech s názvem Psi Páně aneb Sněz ten film. Akci pořádá již tradičně nadační fond…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín

Fotogalerie k článku

Ve Zlíně proběhne další ročník Minifestivalu filmů o životě

I letos se ve Zlíně uskuteční oblíbený letní minifestival s venkovní projekcí tří inspirativních filmů. V pátek se mohou diváci těšit na oskarový snímek Lion, v sobotu na českou komedii o rodinných vztazích Teorie tygra a v neděli na nový snímek o dominikánech s názvem Psi Páně aneb Sněz ten film. Akci pořádá již tradičně nadační fond Credo. Všechny tři projekce se uskuteční od 20 hodin na parkovišti u kostela na Jižních Svazích.

Vstupné je dobrovolné.

Minifestival filmů o životě, který se uskuteční ve Zlíně již počtvrté, si získává u diváků stále větší oblibu. V pátek ve 20 hodin zahájí program skvělý film o síle rodiny Lion. Vypráví o chlapci, který se jako malý ztratil ve vlaku. Ten ho odvezl do daleké Kalkaty, kde se na ulici musel naučit sám přežít. Po letech plných strastí si ho adoptuje manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později se již jako dospělý mladý muž se vydává hledat svou ztracenou rodinu v daleké Indii.
Sobotní letní kino bude patřit především manželským párům, ale zváni jsou samozřejmě i jednotlivci. Kromě zajímavé české rodinné komedie Teorie tygra s Jiřím Bartoškou a Ivou Janžurovou v hlavní roli, která vtipně vypráví o spletitosti rodinných vztahů, se můžete těšit na drobné občerstvení a romantický doprovodný program.

V neděli organizátoři zvou na nový snímek o dominikánech s názvem "Psi Páně aneb Sněz ten film". Dokument se zaměřuje na poslání a působení dominikánů. Zamýšlí se také nad třemi křesťanskými tématy, které vyvolávají otázky a kontroverzi – křest, eucharistie a zpověď. Večerní projekce bude zpestřena inspirativní besedou s režisérem filmu Jonášem Vackem a s hercem a dominikánem P. Jindřichem Poláčkem, kteří budou připraveni odpovídat na otázky diváků.
Všechny tři venkovní projekce proběhnou na parkovišti při kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně. Vstupné je dobrovolné, pro diváky budou zajištěny židle a pro lepší pohodlí také deky na zahřátí. Rezervace míst je možná na www.credonadacnifond.cz. V případě špatného počasí se projekce uskuteční v kostele.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

MAJÁLES UTB 2024 - Zlín

03.05.2024 - 03.05.2024
Zlín

Majáles UTB je největší hudební akcí ve Zlínském kraji pořádanou výhradně studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.…

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

9. Ročník festivalového půlmaratonu…

02.06.2024 - 02.06.2024
nám. T. G. Masaryka…

Festivalový půlmaraton je největší běžecká akce ve Zlínském kraji, která stala již tradiční součástí doprovodného…

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.04.2024 - 28.04.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete