Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzejní noc - Městské muzeum Mimoň

03.06.2016 Mimoň

Nenechte si ujít v rámci Muzejní noci ujít netradiční prohlídku Městského muzea!Jako každým rokem, i letos, se naše muzeum přidává k celorepublikovému Festivalu muzejních nocí, který již po dvanácté pořádá Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Národním muzeem.Muzea a galerie nabízejí v rámci tohoto festivalu nočním návštěvníkům kromě prohlídek svých stálých…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Městské muzeum Mimoň
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Česká Lípa
Obec
Mimoň

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít v rámci Muzejní noci ujít netradiční prohlídku Městského muzea!

Jako každým rokem, i letos, se naše muzeum přidává k celorepublikovému Festivalu muzejních nocí, který již po dvanácté pořádá Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Národním muzeem.

Muzea a galerie nabízejí v rámci tohoto festivalu nočním návštěvníkům kromě prohlídek svých stálých expozic a výstav také řadu doprovodných i kulturních programů a stávají se místy mimořádných a nečekaných zážitků a setkávání.

My jsme pro vás letos připravili, na pátek 3. 6. 2016,  možnost večerní prohlídky muzea s průvodcem v netradičním čase od 20,00 do 23,00 hodin, kdy vždy v celou hodinu (20,00, 21,00 a 22,00) bude pro vás připravena moderovaná módní přehlídka dobového spodního prádla!

Čeká vás nahlédnutí pod sukně a obleky našich babiček a dědečků, což se v dnešní době podaří už jenom málokomu. Asi to trochu připomene pohádku o "Císařových nových šatech", protože s prádlem se občas představí i doplňky, které se určitě k němu nenosily. Ale to jenom proto, aby diváci nebyli ochuzeni o jejich krásu, trvalý půvab a mistrovské zpracování všech těch kloboučků, kabelek, bižuterie, slunečníků či rukaviček. Během přehlídky bude k vidění spodní a noční prádlo od secesní doby, přes styl art deco, až po období našich slavných filmových hvězd černobílých filmů třicátých let. Bílé plátno a krajky projdou velkou změnou, přes pestrobarevný mušelín až po elegantní trikotýn. Stejně tak i noční oblečení s krajkovými župánky a přehozy.

Všechny předváděné modely jsou z rozsáhlé sbírky dobových textilií Vlaďky Dobiášové, která je prezentuje formou výstav a módní přehlídek nejen v České republice, ale i mimo ni. Jedná se výhradně o dobové originály, které měly svého konkrétního majitele, svůj příběh. Nejedná se o žádné kostýmy z půjčoven ani repliky. Sbírka zahrnuje období celého minulého století a je v ní množství modelů a doplňků, které v minulosti patřily i slavným či známým osobnostem jako byly například Nataša Gollová, Olga Scheinpflugová, Adina Mandlová či Oldřich Nový. I z jejich skříní poputují části garderoby do Mimoně.

vstupné dobrovolné

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete