Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nebílovští rodáci se setkají na zámku po dvaceti letech

09.06.2018 Nebílovy

Zastupitelstvo obce Nebílovy srdečně zve všechny své občany, rodáky i další zájemce z širokého okolí na setkání rodáků a přátel obce po dvaceti letech, které proběhne 9. června 2018 od 13.00 hodin. Těšit se mohou na odpoledne plné bohatého programu v prostředí státního zámku Nebílovy. Odpolednem bude provázet oblíbený moderátor Petr Jančařík.Hlavní program setkáníHlavní program bude slavnostně…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Zastupitelstvo obce Nebílovy srdečně zve všechny své občany, rodáky i další zájemce z širokého okolí na setkání rodáků a přátel obce po dvaceti letech, které proběhne 9. června 2018 od 13.00 hodin. Těšit se mohou na odpoledne plné bohatého programu v prostředí státního zámku Nebílovy. Odpolednem bude provázet oblíbený moderátor Petr Jančařík.

Hlavní program setkání

Hlavní program bude slavnostně zahájen ve 13.00 hodin uvítáním rodáků a přátel obce Nebílovy (http://www.obecnebilovy.cz/) a zápisem rodáků do pamětní knihy. Následně se hosté budou moci přesunout k nedalekému rybníku, kde bude vysazena pamětní lípa." Odpoledne nám zpříjemní pásmo písniček a básniček, které si připravily nebílovské děti. Svou zdatnost předvedou při přehlídce malí nebílovští hasiči při cvičném útoku.  Na večerní program je od 19 hodin připravena taneční zábava s kapelou ,Asfalt'," líčí pestrý program František Topinka, starosta obce Nebílovy.

Doprovodný program

Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hudební skupiny Sedmihorka spolu s rodákem Janem Hrubým /Cestařem/. K nahlédnutí bude připravena fotodokumentární výstava z historie obce. Samozřejmostí je prohlídka nebílovského zámku a také malého muzea historických zemědělských strojů u Česalů. "Lákadlem pro malé i velké bude projížďka historickým autobusem po pamětihodnostech obce, ale i projížďka kočárem s koňským spřežením," prozrazuje František Topinka, starosta obce Nebílovy (http://www.obecnebilovy.cz/).

V pokladně zámku a na nádvoří budou k zakoupení nejrůznější suvenýry, upomínkové předměty, pamětní mince i turistické nálepky, vizitky a známky, pestrá škála pohlednic. Též zde bude pro zájemce k dispozici připraveno pamětní razítko.

Samozřejmostí je občerstvení ve stáncích a ochutnávka grilovaného prasete.

O místě konání

Letošní sraz rodáků se po dvaceti letech opět koná na  zámku v Nebílovech (https://www.zamek-nebilovy.cz/cs). Zámek představuje vrcholně barokní architekturu, postavenou počátkem 18. století ve formě vídeňského paláce. Náročně rekonstruovaný a restaurovaný objekt se v poslední době stal přirozeným kulturním a společenským centrem nejen obce Nebílovy (http://www.obecnebilovy.cz/), ale i jižního Plzeňska.

Místo konání: nádvoří zámku v Nebílovech, Státní zámek Nebílovy, Nebílovy 1, p. Nezvěstice, 332 04

Datum konání: 9.6.2018 od 13.00 hodin. Předpokládány konec programu je ve 24.00 hodin.

Cesta na zámek: Zámek Nebílovy leží cca 15 km jižně od Plzně na silnici II. třídy č. 183. Pohodlně se na něj lze dostat autem a autobusem, ale i na kole či stezkou pro pěší z plzeňských Černic. Návštěvníci zámku mají možnost v obci Nebílovy parkovat bez poplatku.

Další užitečné informace, nejen o dopravním spojení a možnostech parkování, naleznete v informacích pro návštěvníky zámku. (https://www.zamek-nebilovy.cz/cs/informace-pro-navstevniky)

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete