Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nová lázeňská promenáda - Jeseník

25.08.2013 - 31.12.2016 Jeseník

ZA NEJHEZČÍMI VÝHLEDY NA NOVOU LÁZEŇSKOU PROMENÁDUPokud jste někdy navštívili město Jeseník v nejsevernějším cípu našeho kraje, jistě by pro vás nebylo těžké uhádnout jeho pojmenování, které hrdě nese ve svém logu "město v srdci přírody." Uzavřené mezi hřebeny Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor je skutečným horským městečkem, které se pyšní také prvním vodoléčebným ústavem na světě.  A právě jak…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jeseník
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Jeseník
Obec
Jeseník

Fotogalerie k článku

ZA NEJHEZČÍMI VÝHLEDY NA NOVOU LÁZEŇSKOU PROMENÁDU

Pokud jste někdy navštívili město Jeseník v nejsevernějším cípu našeho kraje, jistě by pro vás nebylo těžké uhádnout jeho pojmenování, které hrdě nese ve svém logu "město v srdci přírody." Uzavřené mezi hřebeny Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor je skutečným horským městečkem, které se pyšní také prvním vodoléčebným ústavem na světě.  A právě jak z rozhledny Zlatý Chlum nad městem, tak z Priessnitzových léčebných lázní se nabízejí kouzelné výhledy na horské hřebeny. Jeden z takových výhledů si nenechte ujít z revitalizované lázeňské promenády. Ta během léta rozkvetla do nového života plného růží, pestrobarevných trvalek a tvarovaných živých plůtků, který nově umocňuje také zurčící fontána.

Současně s promenádou v lázních otevřeli další přírodní poklad. Tím je bylinkové inhalatorium u Jubilejní vily, svým charakterem připomínající staré barokní zahrady, vůněmi zahrady našich babiček i slunnou Provence.

Při svých toulkách krajem tedy nezapomeňte navštívit i Jeseník a novinky v jeho lázních. Od září vás k nim z centra města přiveze lázeňský vláček.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete