Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Okno do středověku - Hrad Hasištejn

27.07.2013 Místo

Nenechte si ujít Okno do středověku na hradě Hasištejn.Termín: 27. 7. 2013 10 – 22 hodinSpolečnost života středověkého W – arlet zváti Vás ráčí na 19. ročník oživení hradu, na Hasištejně již desátý, (dříve byli to Krakovec a Křivoklát). V pestrém a bohatém programu uvidíte boj o hrad – ve vřavě bitevní v předhradí, rytířské turnaje s královským dohledem ( W – arlet, shš Páni ze Zvěřince, Praecedo…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hrad Hasištejn
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Chomutov
Obec
Místo

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Okno do středověku na hradě Hasištejn.

Termín: 27. 7. 2013 10 – 22 hodin

Společnost života středověkého W – arlet zváti Vás ráčí na 19. ročník oživení hradu, na Hasištejně již desátý, (dříve byli to Krakovec a Křivoklát). V pestrém a bohatém programu uvidíte boj o hrad – ve vřavě bitevní v předhradí, rytířské turnaje s královským dohledem ( W – arlet, shš Páni ze Zvěřince, Praecedo regis, Regius, Hauberk, Spolek pro hrad Jenčov), středověkou hudbu Musica vagantium z Plzně, Tanečnice královny Beatrix z Prahy, bezkontaktní výcvik koní, spojený se soutěžemi pro děti i ukázkou dalších zvířátek (Koňský dvorec Chmelištná), sokolníka i spoustu dalších divadelně – šermířských vystoupení. V prostorách hradu bude se konati jarmark prodejní, s ukázkami řemesel (hrnčíř, kovář, tkadlena, košíkář…) i možností si jich vyzkoušeti. Návštěvník může se občerstviti v dobové krčmě U spálený nohy, v hradním šenku či u perníkářky nebo osvěžiti tělo své v lazebně Václava IV U studené kádě. Děti změřiti síly mohou v rytířských hrách všelikých – lukostřelbě na rytíře, zkoušení si zbroje i zbraní, páliti na hrad velký katapult bude. Nakonec Vás noční vystoupení ohňoplivců a tanečnic neminou.

Stručná verze:
Společnost života středověkého W – arlet a její hosté Vás zvou na Okno do středověku na Hasištejně na bitvu o hrad, turnaje rytířské, hudbu dobovou Musica vagantium, Tanečnice Královny Beatrix a Praecedo regis, výcvik a ukázky koňských dovedností, sokolníka, jarmark prodejní i zkoušení řemesel.
Občerstvení v krčmě U spálený nohy, osvěžení v lazebně U studené kádě užíti sobě můžete. Pro děcka hry rytířské, zkoušení zbraní a zbroje a střelba z katapultu. A nakonec se bude oheň chrliti.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete