Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oldtimer Bohemia Rally v Mladé Boleslavi

26.05.2016 - 28.05.2016 Mladá Boleslav

Termín sedmého ročníku Oldtimer Bohemia Rally 2016 – FIVA se blíží. Akce začíná ve čtvrtek 26. 5. a končí v sobotu 28. 5. 2016. Centrem dění je opět město Mladá Boleslav. Začíná se technickou a administrativní přejímkou, jež proběhnou v Domě Kultury v Mladé Boleslavi a 1. etapou, která startuje 26. 5. v 17.00 na Staroměstském náměstí a vede městem Mladá Boleslav i jeho okolím. Páteční etapy…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Mladá Boleslav a okolí
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Mladá Boleslav
Obec
Mladá Boleslav

Fotogalerie k článku

Termín sedmého ročníku Oldtimer Bohemia Rally 2016 – FIVA se blíží. Akce začíná ve čtvrtek 26. 5. a končí v sobotu 28. 5. 2016. Centrem dění je opět město Mladá Boleslav. Začíná se technickou a administrativní přejímkou, jež proběhnou v Domě Kultury v Mladé Boleslavi a 1. etapou, která startuje 26. 5. v 17.00 na Staroměstském náměstí a vede městem Mladá Boleslav i jeho okolím. Páteční etapy zavedou jezdce do Hrádku nad Nisou, v sobotu pak účastníci zamíří do Velkých Popovic. Posádky se po oba dny v závěrečných etapách vracejí do Mladé Boleslavi s cílem na Staroměstském náměstí. Celá trať je dlouhá 500 km.

Mnoho obdivovatelů motoristického sportu se ptá, jaký je rozdíl mezi klasickou rally a veteránskou rally pravidelnosti.
Běžná rally soutěžních automobilů je soutěží, při níž jde o to, co nejrychleji projet uzavřenou trať s upraveným vozidlem. Vozidla jsou rozdělena do kategorií dle výkonu a úpravy. Evropských nebo světových podniků tohoto druhu jsou na světě stovky.
Oproti tomu veteránská rally pravidelnosti je soutěží, kde je důležité, aby posádky co nejpřesněji projely trať, která není uzavřená pro normální provoz. To znamená, že musí projet trať podle zvoleného rychlostního průměru, a to neupraveným vozidlem, přičemž musí být zachována originalita každého vozu, tak jak byl v tom kterém roce vyroben. Vozidla jsou rozdělena do kategorií dle jejich stáří. Akce se účastní automobily i motocykly.
Veteránských rally pravidelnosti v kategorii FIVA International se v letošním roce celosvětově koná pouze 12, a právě Oldtimer Bohemia Rally má tu čest být již posedmé mezi vyvolenými.

Další informace najdete na www.obr-mb.cz.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Tomáš Vaněk a Monika Sommerová - Ko…

31.05.2024 - 31.05.2024
Mnichovo Hradiště

Koncert dvou muzikálových hvězd Tomáše Vaňka a Moniky Sommerové k roku české hudby 2024 nabídne repertoár klasických…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete