Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Opavské kulturní léto

15.07.2017 - 31.08.2017 Opava

Opavské kulturní léto zpestří prázdninyOpavské léto zábavy je nový název pro Opavské kulturní léto, které letos zaznamená hned několik změn. Z Dolního náměstí se dění přesune do nejrůznějších koutů města. Nově proběhne akce s názvem Město vítá léto (24. 6.) v parku za Slezankou, kde vystoupí kapela Buty, Zbyněk Drda, Jožka Černý s cimbálovou muzikou, Kobeřanka či kapela Azyl. Pro děti i dospělé…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Opava
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Opava
Obec
Opava

Fotogalerie k článku

Opavské kulturní léto zpestří prázdniny

Opavské léto zábavy je nový název pro Opavské kulturní léto, které letos zaznamená hned několik změn. Z Dolního náměstí se dění přesune do nejrůznějších koutů města. Nově proběhne akce s názvem Město vítá léto (24. 6.) v parku za Slezankou, kde vystoupí kapela Buty, Zbyněk Drda, Jožka Černý s cimbálovou muzikou, Kobeřanka či kapela Azyl. Pro děti i dospělé bude připravena řada zábavných aktivit, atrakcí a soutěží o ceny i bohaté občerstvení.

Po loňském úspěchu se budou opakovat také akce Ptačák (15. 7.) a Koupák (26. 8.). Na koupališti bude opět od rána až do noci připravena spousta zábavných letních aktivit pro děti na souši i ve vodě, chybět nebude herní zóna, divadlo pro děti, fotokoutek malé mořské víly, gymnastická vystoupení, hry a samozřejmě ani koncerty. Vystoupí kapely Lake Malawi, Fast Food Orchestra nebo Circus Problem a další.

Akce Ptačák bude pak v letošním roce laděna v duchu piknik party, děti si budou moci vyrobit ptáčky a jiné ozdoby ve tvořivých dílnách, zúčastnit se zábavných her a aktivit, chybět nebude ani pouliční divadlo Pejsek a kočička. K poslechu zahraje v hudebním altánku swingový orchestr nebo stylový Stanley´s Dixie Street Band v dobových kostýmech "a la 20. léta", v závěru večera pak proběhne také fireshow. Ptačí vrch ožije také každou červencovou i srpnovou neděli akcí Bird-hill-chill, kdy v altánku k poslechu zahrají DJové v režii Baru Myslivna Opava.

I v letošním roce se opět uskuteční filmové retro projekce na Ptačím vrchu. Promítat se bude každý srpnový čtvrtek, například Balada pro banditu, Světla velkoměst nebo klasika pro děti i dospělé – Ať žijí duchové atd. Uskuteční se také tradiční akce na Dolním náměstí, 17. 8. to bude Atletický cirkus (sportovní exhibice ve skoku o tyči a bench pressu) a 19. 8. Pony Express (předání pošty doručované v koňském sedle a koncert kapely Tarantule). Novinkou pro letošek bude také akce Za pejskem a kočičkou, která proběhne 29. 7. v režii Divadla Gafa v Městském útulku pro psy u příležitosti 20. výročí jeho založení. Pro děti bude připraveno zábavné odpoledne se soutěžemi či divadlem.

Podrobný program Opavského kulturního léta zobrazíte kliknutím na obrázek.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

22.06.2024 - 22.06.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete