Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oslava narozenin paní ježibaby - Muzeum perníku a pohádek - Ráby

03.03.2018 Ráby

Muzeum perníku ® v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu 3. 3. 2018 od 10.00 hodin svoji jubilejní 15. sezónu, a to novým projektem! Stává se dílem komunitním, a tak nejširší veřejnost nově dostává možnost osobně se podílet na jeho obsahu v režii spolkové samosprávy KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.Představení otevře "železná opona" s pohádkovou celnicí na hranicích…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Muzeum perníku a pohádek - V Perníkové chaloupce č.p.38
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Pardubice
Obec
Ráby

Fotogalerie k článku

Muzeum perníku ® v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu 3. 3. 2018 od 10.00 hodin svoji jubilejní 15. sezónu, a to novým projektem! Stává se dílem komunitním, a tak nejširší veřejnost nově dostává možnost osobně se podílet na jeho obsahu v režii spolkové samosprávy KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.

Představení otevře "železná opona" s pohádkovou celnicí na hranicích Království perníku ®. Zakoupením anonymního vstupního víza získáte právo aktivně se zúčastnit klubového zážitkového programu v roli, kterou si vyberete a na kterou jako bonus dostanete přiměřené životní dávky Království perníku (DKP) k vašemu užitku. Jejich hodnotu pak budete moci vyžebrat, vyprosit, objednat anebo poručit za spotřební rekvizity (jídlo, pití, perníky, upomínkové předměty a různé aktivity...).

Ježibaba sice před Vánoci ulehla k zimnímu spánku v Perníkové chaloupce bez účasti veřejnosti, v sobotu 3. března 2018 v 10.00 hodin ji budete moci probudit! V tento slavný den paní Ježibaba oslaví své 15. úřední narozeniny. Kdy se ale narodila doopravdy, nikdo s určitostí neví. Podle délky vousů a jiných příznaků lze usuzovat, že je jí již více než 750 let.

Každý vzdělaný člověk ví, že Ježibaba z Perníkové chaloupky děti nejí. To je jenom pomluva, že chtěla sníst Jeníčka a Mařenku! Bránila jen svůj majetek a oheň v peci zapálila dle pradávného moudra: "Kdo lže a krade, do pekla se hrabe! Ohnivou cestou, skrz rozpálenou pec..."

Ježibaba má ráda prasečí, a tak pro ni i pro příchozí gratulanty KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU připravuje VEPŘOVÉ HODY v útulně U všech čertů. Uvidíte (pokud se řezník nezalekne prasete), jak se z veterinárně zkontrolovaného vepřového masa dělají jitrnice, ovárek, gulášek, prejt, tlačenka,... A budete moci ochutnat, ovšem pouze dokud nebude toto omezené množství čerstvě uvařených produktů spotřebováno!

Muzeum perníku svoji jubilejní 15. sezónu zahájí vesele... Přijďte se přesvědčit! Uvidíte stovky krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem. Paní Ježibaba se na svůj velký den pečlivě připravuje a dětem i dospělým bude předvádět své mistrovské umění. Dostane dort a určitě bude ráda, pokud ji přijdete i vy k narozeninám osobně pogratulovat!

Vstupné

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

23.06.2024 - 23.06.2024
náměstí

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Na Aviatické pouti nebude chybět zn…

01.06.2024 - 02.06.2024
Pardubice

Jedním z divácky nejpřitažlivějších vystoupení je na každém leteckém dnu skupinová akrobacie. Ta nebude chybět ani v…

Prima FRESH festival 2024 - Pardubi…

22.06.2024 - 23.06.2024
Pardubice

Legendy české gastronomie, hvězdné koncerty a talkshow – i to je Prima FRESH festival 2024. To nejlepší z české…

Odyssfest 2024 - Újezd u Přelouče

22.06.2024 - 22.06.2024
Újezd u Přelouče

Odyssea a kapely, které spojují 70., 80. a 90. léta minulého století se sejdou 22.6.2024 v Újezdu u Přelouče.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete