Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oslavy Ještědu

23.09.2017 Liberec

Oslavy Ještědu 2017 se konají v sobotu 23. září od 10 hodin. V letošním roce slaví vysílač a horský hotel Ještěd, dominanta Libereckého kraje, už 44. výročí od svého otevření.Pro zájemce budou zpřístupněny prostory vysílače ČRa a Hotelu a restaurace Ještěd,včetně zrekonstruovaných částí. Prohlídky vysílače jsou pro velký zájem pouze na časové vstupenky, které se budou vydávat u vstupu pod ochozem…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Ještěd
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Liberec
Obec
Liberec

Fotogalerie k článku

Oslavy Ještědu 2017 se konají v sobotu 23. září od 10 hodin. V letošním roce slaví vysílač a horský hotel Ještěd, dominanta Libereckého kraje, už 44. výročí od svého otevření.

Pro zájemce budou zpřístupněny prostory vysílače ČRa a Hotelu a restaurace Ještěd,včetně zrekonstruovaných částí. Prohlídky vysílače jsou pro velký zájem pouze na časové vstupenky, které se budou vydávat u vstupu pod ochozem hotelu. Zpřístupněna bude také strojovna kabinové lanovky v horní stanici. Horská služba ČR v rámci dne otevřených dveří umožní návštěvníkům prohlídky své stanice a záchranného vybavení včetně techniky vedle spodní stanice kabinové lanovky. Letos nově si budou moci návštěvníci za pomoci záchranářů vyzkoušet i resuscitaci. Sportovní areál Ještěd připravil prohlídkovou trasu areálu skokanských můstků.

Na Beranově cestě vedoucí ke spodní stanici kabinové lanovky budou již tradičně připraveny outdoorové aktivity pro rodiny s dětmi. Za zdolání každé aktivity mohou děti získat razítko, a pokud jich nasbírají dostatečný počet, dostanou v recepci Hotelu Ještěd malý dárek. Svůj stánek zde bude mít i science centrum iQLANDIA.

Tradiční závody ve vynášení pivních sudů na vrchol Ještědu odstartují v 10:00 hodin na dojezdu sjezdovky F10. Organizátoři letos závod rozšířili o nové kategorie. Muži mohou zvolit 50litrové nebo 30litrové sudy, ženy a dorostenci ponesou 15litrové sudy a nově se mohou závodu zúčastnit i rodiny – otec nebo matka ponesou v krosně na zádech své dítě. Sponzorem závodu je pivovar Plzeň. Hodnotné ceny věnovaly ČRa, Hotel Ještěd, Liberecký kraj a Statutární město Liberec. Závod organizuje Jizersko-ještědský horský spolek. Propozice závodu jsou uvedeny na webu www.horskyspolek.cz.

Spolek Ještěd 73, který se věnuje obnově Ještědu, představí návštěvníkům zajímavé technické projekty akad. arch. Otakara Binara, který je autorem původních interiérů Ještědu.

Kromě pravidelných linek MHD budou moci návštěvníci využít pro dopravu na Ještěd i historické tramvaje a autobusy, které budou jezdit z centra Liberce.

Z Horního Hanychova na Ještěd se mohou návštěvníci dopravit několika způsoby. V provozu bude kabinová lanovka Českých drah (9:00 – 19:00 hodin) za zvýhodněné ceny (jednosměrné jízdné 30 Kč, obousměrné 50 Kč) a sedačková lanovka Skalka (9:00 – 19:00 hodin), která společně se slevami jízdného nabízí možnost bezplatné přepravy kol, kočárků a zvířat. Zajištěna bude také přeprava z parkoviště u spodní stanice kabinové lanovky k Chatě Ještědka historickým autobusem v době od 9:30 do 18:00 hodin. Všechny společnosti nabízejí u příležitosti Oslav Ještědu zvýhodněné ceny jízdného. Pro návštěvníky je připraveno i centrální parkoviště za speciální cenu 50 Kč na den.

Jízdní řády najdete na webových stránkách http://www.jestedliberec.cz

VSTUP NA OSLAVY ZDARMA!

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

S rodinou do Vesce 2024 - Liberec

19.05.2024 - 19.05.2024
Sportovní areál Vesec

Den plný zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro…

Jóga víkend v Hrádku nad Nisou blíz…

24.05.2024 - 26.05.2024
U koupaliště 155

Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení…

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete