Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oslavy Vánoc v pivovaru

18.12.2013 - 20.12.2013 Hanušovice

Letos poprvé budou moci lidé z Hanušovic a okolí přivítat Vánoce společně. Hanušovický pivovar Holba, sdružení K2 Hynčice a město Hanušovice letos přišly se zajímavým nápadem vánočních oslav "Hanušovice sobě". Místní se tak mohou těšit na příjemná setkání, vánoční zpívání, jarmark s vánočními dobrotami a nebude chybět ani živý betlém nebo dětská vánoční dílna."Projekt Hanušovice sobě navazuje na…

Adresa a kontaktní informace

Letos poprvé budou moci lidé z Hanušovic a okolí přivítat Vánoce společně. Hanušovický pivovar Holba, sdružení K2 Hynčice a město Hanušovice letos přišly se zajímavým nápadem vánočních oslav "Hanušovice sobě". Místní se tak mohou těšit na příjemná setkání, vánoční zpívání, jarmark s vánočními dobrotami a nebude chybět ani živý betlém nebo dětská vánoční dílna.

"Projekt Hanušovice sobě navazuje na tradiční pojetí Vánoc jako času vzájemných setkání, pochopení a taky pomoci. Myšlenku sounáležitosti chceme ve spolupráci s městem dále rozvíjet a věříme, že první společnou oslavu Vánoc obyvatelé Hanušovic a okolí se zájmem přivítají," vyjadřuje Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

 Oslavy zahájí18. prosince"pivovarský sedánek". Uskuteční se od 17 hodin v pivovarském muzeu v Hanušovicích a připomene tradiční výrobu piva v dobách, kdy zlatý mok rozvážely koňské povozy, k chlazení spilky i sklepů sloužil led z pivovarských rybníků a sudy se plnily i nakládaly ručně. Dozvíte se, kde se v areálu hanušovického pivovaru zapřahali koně i kam až byli schopni pivo dopravit, co všechno museli stíhat tehdy nepostradatelní bednáři nebo kováři i kdo je pan starý a jakou práci měl dříve a dnes. A protože jde o vánoční sedánek, pro každého je připraven malý dárek v podobě fortelně načepovaného vánočního speciálu Holba Šerák.  

O dva dny později v pátek 20. prosince ve čtyři hodiny odpoledne pivovarskou louku u  muzea rozezvučí vánoční koledy v podání hanušovických dětí, zazpívají místní zpěváci i oblíbená Bludověnka. Atmosféru Vánoc dále podpoří živý betlém se zvířátky i tradiční jarmark s rukodělnými výrobky, ozdobami, vánočkami, cukrovím a perníčky i  medovinou od místních včelařů. Budou se tady péct ryby a grilovat maso i klobásy a v Pivovarské restauraci nabídnou vánoční menu a vánoční Šerák.

Vstupné je dobrovolné a vybrané peníze půjdou na dárky pro opuštěné děti z dětského centra Pavučinka v Šumperku. Nebude chybět ani tradiční pivovarská zabíjačka, kterou pivovar uspořádá pro své zaměstnance.

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnické pohádky na zámku Úsov …

27.04.2024 - 27.04.2024
Zámecká 1, 789 73 Úsov

V sobotu 27. dubna od 9,30 do 15 hodin bude zámek Úsov zcela v moci čarodějnic.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

21.05.2024 - 21.05.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

18.06.2024 - 18.06.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.07.2024 - 16.07.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete