Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ostravská laťka

25.01.2018 Ostrava

Vydejte se spolu s Atlasem Česka do společenského i průmyslového srdce severní Moravy, kde se během prvního měsíce nového roku již několikátým rokem koná mezinárodní halový atletický mítink ve skoku do výšky "Ostravská laťka". Od roku 2011 se tento mítink může pyšnit zařazením do výškařského seriálu Czech High Jump Grand Prix. Dalšími částmi této soutěže jsou mítinky Brněnská laťka a Novinářská…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Vydejte se spolu s Atlasem Česka do společenského i průmyslového srdce severní Moravy, kde se během prvního měsíce nového roku již několikátým rokem koná mezinárodní halový atletický mítink ve skoku do výšky "Ostravská laťka". Od roku 2011 se tento mítink může pyšnit zařazením do výškařského seriálu Czech High Jump Grand Prix. Dalšími částmi této soutěže jsou mítinky Brněnská laťka a Novinářská laťka.

Otevření halové sezóny výškařů

Místem konání této populární sportovní soutěže je již tradičně multifunkční hala nacházející se vedle zábřežské ČEZ Arény. V posledních letech se zde představují ti nejlepší výškaři z naší i zahraniční špičky. Patří mezi ně například Jaroslav Bába, Oldřiška Marešová, Konrád Owczarek, Trevor Barry, Alexej Dmitrik, Tomáš Janků, Esthera Petreová či Ruth Beitiaová. Atraktivnost soutěže v posledních letech zvyšují i útoky na zdolání limitů pro účast na velké evropské či světové halové podniky. Během celodenního programu se návštěvníci mohou postupně těšit na soutěž žákyň, soutěž žáků, soutěž juniorek, soutěž žen a na závěr soutěž mužů. Dosavadní rekordy Ostravské laťky drží Iva Straková výkonem 194 cm (z roku 2005) a Tomáš Janků s výkonem 234 cm (z roku 2007).Věříme, že si návštěvou této tradiční a oblíbené sportovní akce zpříjemníte začátek nového roku, který je pro každého z nás opakovaně plný mnoha předsevzetí a výzev. Spolu s redakcí našeho průvodce věříme, že se Vám podaří i v tomto kalendářním roce dosáhnout v osobním i profesním životě dále a především výše!

Ostravská laťka 2018

V Ostravě se chystají hvězdné duely v kouli a výšce

Mezinárodní mítink Czech Indoor Gala, jenž se koná 25. ledna 2018 v Ostravě, má na své startovní listině další zvučná jména. V koulařském sektoru se po roce znovu střetnou Tomáš Staněk a Konrad Bukowiecki, výškařka Michaela Hrubá se při svém vstupu mezi dospělé utká s olympijskou medailistkou Brigitte Barrettovou.

Staněk versus Bukowiecki
Tomáš Staněk v koulařském sektoru zatím 21 metrů při svých dvou startech v ostravské hale nepřekonal. Na Czech Indoor Gala 2018 by to chtěl prolomit. Čtvrtý z MS a stříbrný z HME v letošním roce k tomu bude mít silného konkurenta. Přijede totiž Staňkův tradiční rival, halový mistr Evropy a obhájce prvenství na mítinku Konrad Bukowiecki. I když Polák při "gala" v ostravské hale vyhrál, celková bilance vzájemných duelů během dosavadní kariéry je 12 ku 7 ve prospěch českého rekordmana.

Inovativní soutěž slibuje dramatický náboj. Všichni startující budou mít tři pokusy, do čtvrtých postoupí nejlepší čtveřice, do pátých trojice, v závěrečné sérii dostane šanci už jen dvojice nejlepších. "Na závod se moc těším, Ostravu mám velmi rád," nechal se slyšet domácí favorit, "a doufám, že přijde co nejvíce lidí, vytvoří skvělou atmosféru a všichni si to užijí. Já za sebe můžu slíbit, že se vynasnažím o co nejlepší výkon a překonání rekordu mítinku," uvedl Staněk.

Hrubá versus Barrettová
Výška žen bude zároveň i 14. ročníkem tradiční Ostravské laťky a její hlavním jménem bude juniorská mistryně světa i Evropy, finalistka HME i MS a třetí z finále Diamantové ligy 2017 Michaela Hrubá. Domácí vycházející hvězdě se postaví majitelka olympijského stříbra z Londýna Brigette Barrettová. Američanka se vrací po přestávce způsobené zraněními, letos se jen pozvolna dostávala do formy (nejvýše 191 cm). V nadcházející sezóně by už ale chtěla navázat na výkony z minulosti, osobní rekord má vynikající hodnotu 204 cm z roku 2013. Mezi soupeřkami bude také juniorská mistryně Evropy z před čtyř let Kateryna Tabašnyková, stále teprve 23letá Ukrajinka se v závěru sezony zlepšila na 195 cm.

"Zatím jsem v nové ostravské hale soutěžila pětkrát a vždy jsem vyhrála,"říká domácí favoritka Hrubá. "Tento trend bych ráda udržela i během gala mítinku v lednu. Příprava zatím běží na plné obrátky, momentálně jsme na (Kanárském) ostrově Lanzarote s početnou skupinou dalších českých reprezentantů. Je to moje první zimní příprava pod vedením Michala Pogányho a zatím jsem spokojená, jeho přístup a zanícení mi vyhovuje. Dostat se na halové mistrovství světa nebude jednoduché, ale chci se o to pokusit, příležitostí k tomu bude dostatek," prohlásila Hrubá.

Vstupenky na Czech Indoor Gala jsou již v prodeji na www.ticketart.cz. Pro ostatní bude možnost sledovat skvělou prostřednictvím přímého přenosu České televize.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete