Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Otevírání pevnosti Josefov 2018

07.04.2018 Jaroměř

V nabídce kulturních a společenských akcí, které Vám v této rubrice přináší Atlas Česka se vyskytuje i několik tématicky historicky orientovaných podniků, jejichž monumentálnost a atraktivita každoročně přitáhne velkých počet návštěvníků. K těm nejzajímavějším patří "Otevírání pevnosti Josefov", konající se ve vybraný březnový den.Na co se na akci můžete těšitPříznivci této oblíbené akce si již…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Pevnost Josefov
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Náchod
Obec
Jaroměř

Fotogalerie k článku

V nabídce kulturních a společenských akcí, které Vám v této rubrice přináší Atlas Česka se vyskytuje i několik tématicky historicky orientovaných podniků, jejichž monumentálnost a atraktivita každoročně přitáhne velkých počet návštěvníků. K těm nejzajímavějším patří "Otevírání pevnosti Josefov", konající se ve vybraný březnový den.

Na co se na akci můžete těšit

Příznivci této oblíbené akce si již navykli na zahájení celodenního programu v muzeu M. Frosta, odkud se náležitě vyzbrojené vojensko-historické sbory vydávají do centra města Jaroměře. Slavnostní průvod zde od čelních představitelů města přebírá symbolický klíč od novověké pevnosti, aby tam mohlo dojít k jejímu znovuotevření pro návštěvníky po měsících třeskuté zimy.

Zřejmě nejlákavější částí celého programu je odpolední ukázka z bitevní vřavy, pro kterou je každoročně povoláno několik stovek dobrovolníků a nadšenců military historie. Všechny návštěvníky kteří z bitevní vřavy vyjdou beze šrámů a psychické újmy pak co nejsrdečněji zveme k prohlídce honosné pevnosti, kterou provádí ti nejzkušenější průvodci po zdejších interiérech i podzemním labyrintu. Jako bonus posledních ročníků se osvědčila i návštěva modelu pevnosti Josefov, realizovaná na Bastionu 4.

Přijďte se i Vy seznámit s tvrdým vojenským životem v pevnosti, její architektonickou jedinečností a zajisté nebudete litovat, neboť zažít autentickou atmosféru bývalého posádkového města se Vám nepoštěstí každý den!

Otevírání pevnosti Josefov 2018

Můžete se těšit na průvod městem, čestnou salvu u sochy císaře Josefa II. a improvizovanou bitvu rakouských a pruských jednotek na hradbách.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Zažijte radost na Albi Dětském dni …

07.06.2024 - 07.06.2024
Distribuční a…

Už víte, co budete s dětmi dělat v pátek 7. června? Pokud si chcete společně užít spoustu legrace a dodatečně oslavit…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete