Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Otevření zámku Zelená Hora

30.06.2018 Klášter

V sobotu 30.6.2018 se otevírá nejen zámek Zelená Hora, ale i nové výstavní prostory na Zelenohorské poště.Již tento víkend, tedy v sobotu 30. června se otevřou nejen brány zámku Zelená Hora (do 8.7.) ale i nové výstavní prostory v Expozici veteránů na Zelenohorské poště v Nepomuku (a to natrvalo).Nové prostory se nacházejí v podkroví hospodářských budov a odhalují podstatnou část původních…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
zámek Zelená Hora
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Plzeň-jih
Obec
Klášter

Fotogalerie k článku

V sobotu 30.6.2018 se otevírá nejen zámek Zelená Hora, ale i nové výstavní prostory na Zelenohorské poště.

Již tento víkend, tedy v sobotu 30. června se otevřou nejen brány zámku Zelená Hora (do 8.7.) ale i nové výstavní prostory v Expozici veteránů na Zelenohorské poště v Nepomuku (a to natrvalo).

Nové prostory se nacházejí v podkroví hospodářských budov a odhalují podstatnou část původních historických krovových konstrukcí. Do prostor se stěhuje pozměněná expozice "I. republika na silnicích Nepomucka", která obsahuje ty nejzajímavější a nejcennější kousky, které je možné na Zelenohorské poště spatřit – např. motocykly Harley-Davidson 1200 (1928) a Indian Big Chief (1924), Raleigh 500 (1928) aj. a dále dobové snímky z Nepomuka a okolí zachycující provoz na cestách ve sledovaném období.

"Od otevření Expozice veteránů před šesti lety, ji postupně zvětšujeme tempem zhruba jedna místnost za rok. Aktuálně je zde tedy místností sedm místností věnovaným různým oblastem historie motorismu či obecně techniky, přes sedmdesát vozidel a celkově několik stovek exponátů," komentuje rozšíření expozice mluvčí spolku Pavel Kroupa.

V podkroví najde místo i nová recepce s kolekcí modelů historických automobilů či rýsovacím prknem a motocyklem konstruktéra Václava Pauera.

Do barokní stáje, kterou uvolnily motocykly, bude nově umístěna volně přístupná výstava historické zemědělské techniky (mlátička, pluhy, mlýnky na obilí atd.).

Od soboty bude na staré poště fungovat v návštěvních dobách expozice také malá kavárna v někdejším čeledníku. Turisté si zde mohou dát fair-trade kávu, pivo z malých pivovarů či domácí dezerty.

Další informace o Zelenohorské poště na webu: http://zelenohorskaposta.cz

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete