Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Perníkiáda - Muzeum perníku a pohádek - Ráby

18.10.2014 Ráby

Sportovní hry pro děti i dospělé připravené ve spolupráci s pardubickými skauty a oldskauty ze střediska POLARIS, při nichž jsou překonávány Velké Říjnové Sportovní Rekordy z minulých let. Tato největší sportovní událost u Perníkové chaloupky bude odstartována za každého počasí výstřelem ze startovací pistole v novém termínu 18. října v 10.00 hodin u Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Muzeum perníku a pohádek - V Perníkové chaloupce č.p.38,
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Pardubice
Obec
Ráby

Fotogalerie k článku

Sportovní hry pro děti i dospělé připravené ve spolupráci s pardubickými skauty a oldskauty ze střediska POLARIS, při nichž jsou překonávány Velké Říjnové Sportovní Rekordy z minulých let.

Tato největší sportovní událost u Perníkové chaloupky bude odstartována za každého počasí výstřelem ze startovací pistole v novém termínu 18. října v 10.00 hodin u Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic.

Z bohatého a veselého programu originálních soutěžních disciplín můžeme zmínit běh za drakem, hledání živé vody, čapí stoj na jedné noze, hod koštětem do dálky, liščí běh s pytlem zázvoru, popelení, hod oříšku do Popelčina střevíčku či obskakování žabí královny.

Vždy v celou hodinu budou vítězům minulé disciplíny předány krásné medaile, jejichž dřevěnou formu vyřezal ing. Oldřich Kvapil, nositel lidové tradice, a které napekla hodná paní Ježibaba, jež je hlavním sponzorem Perníkijského výboru.

Soutěžit může každý příchozí, výsledky budou přepočítány podle věku a pohlaví soutěžícího, aby se odstranil případný handicap.

Velké Říjnové Sportovní Rekordy z letošního roku budou překonávány v letech následujících.

Startovné ani vstupné na Perníkiádu není vybíráno, ceny útěchy jsou zajištěny, koná se za každého počasí.

V rámci doplňkového programu bude ke své návštěvě lákat i GINGERBREAD MUSEUM, jež představuje výsledky svého desetiletého historického výzkumu i sbírkové a dokumentační činnosti, a Perníkářská dílna Ježibaby s ukázkou pečení staročeských perníčků. Občerstvení zajišťuje Červená Karkulka, jež se v Perníkové chaloupce schovává před vlkem, a útulna U všech čertů.

Místní gastronomickou specialitou jsou Pečení holubi, co nejlépe létají do úst v Otesánkově mlsárně. Opravdu prozíravým "investorům" doporučujeme k zakoupení originální perníkovou chaloupku včetně pozemku, čísla popisného a Výpisu z katastru perníkových nemovitostí, anebo zvláště oceňované Pardubické zlato a perníčky od Krále perníku.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

23.06.2024 - 23.06.2024
náměstí

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Rumové Léto Pardubice 2024

03.08.2024 - 03.08.2024
Pardubice

Zveme vás na 3. ročník rumového festivalu v Pardubicích. Jediná akce podobného typu ve východních Čechách. Termín…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete