Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pět závodů v roce 2018 v Kopřivnici

11.08.2018 - 15.09.2018 Kopřivnice

Pět závodů v roce 2018 v KopřivniciNa čtyři závody ploché dráhy budeme moci vyrazit v příštím roce na kopřivnický ovál a na jeden na Větřkovickou přehradu. O to, že to nebudou závody jen tak ledajaké, se postarali kopřivničtí pořadatelé na dnešním zasedání Komise ploché dráhy v Pardubicích, kde se sešli všichni zástupci českých plochodrážních klubů, aby projednali kalendář na novou sezónu."Boj o…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Pět závodů v roce 2018 v Kopřivnici


Na čtyři závody ploché dráhy budeme moci vyrazit v příštím roce na kopřivnický ovál a na jeden na Větřkovickou přehradu. O to, že to nebudou závody jen tak ledajaké, se postarali kopřivničtí pořadatelé na dnešním zasedání Komise ploché dráhy v Pardubicích, kde se sešli všichni zástupci českých plochodrážních klubů, aby projednali kalendář na novou sezónu.

"Boj o termíny byl hodně těžký a měli jsme co dělat, abychom jsme si uhájili závody, které jsme si naplánovali." říká Richard Dufek. "Po bouřlivé diskuzi a kombinování jsme nakonec došli k dobrému výsledku." doplnil Dufek.

Na kopřivnickém ovále se uskuteční finále Mistrovství České republiky jednotlivců za účasti nejlepších českých jezdců včetně čtyřnásobného Mistra České republiky, vítěze letošní Zlaté přilby a v současnosti nejlepšího plochodrážního jezdce naší země Václava Milíka. Chybět však nebudou ani Eduard Krčmář, Josef Franc, Zdeněk Simota, Hynek Štichauer a další. Závod se navíc jede ještě před nominací českých jezdců do závodů Mistrovství světa a Evropy, tudiž by do Kopřivnice měla přijet opravdu kompletní špička. Datum závodu je v plánu na 13. května.

Nálož špičkových závodů bude pokračovat i o měsíc později. AK Markéta Praha pustila kopřivnickým pořadatelům jeden závod nejvyšší české plochodrážní ligy Extraligy družstev. Do Kopřivnice se sjedou týmy Markéty Praha, Zlaté přilby Pardubice, 3ton Slaný a SC Žarnovice, aby bojovali o body v této nejvyšší české lize. To znamená, že se k nám do Kopřivnice sjedou znovu jezdci kompletní české špičky a objevit se mohou i zahraniční posily jednotilvých týmů, kdy třeba za Pardubice jezdil jezdec Speedway Grand Prix Matej Žagar, či za slovenskou Žarnovici Martin Vaculík, což je další jezdec Speedway Grand prix. Ovšem ani pražská Markéta není pozadu. V jejich barvách jezdil v minulých letech třeba Nicki Pedersen, Sebastian Ulamek a jiné světové hvězdy. Tento podnik jsme dohodli na 9. června.

Po měsíční pauze v červenci jsme na 11. srpna dohodli závod Přeboru České republiky spojený se závodem Mistrovství České republiky ve Flattracku. Oba tyto podniky jsme viděli v Kopřivnici už v letoní sezóně a oba přinesly skvělou podívanou a vyrovnané jízdy

Posledním závodem v příští zezóně bude závod Poháru družstev, ve kterém startují čtyři týmu. Za Českou republiku AK Markéta Praha, za Slovensko Speedway club Žarnovica, Ukrajinu reprezentuje družstvo Rovna a z maďarska přijede tým Debrecenu. Tento závod, který se v Kopřivnici pojede 15. září slibuje opět skvělou podívanou s mezinárodní účastí nejlepších jezdců těchto týmů.

Zapomenout nemůžeme ani na již dříve vydaný termín Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze, který je plánován na 21. ledna, pokud však zamrzne. Tento termín se může pochopitelně měnit vzhledem ke klimatickým podmínkám.

Kalendář závodů v Kopřivnici 2018:

21.01.2018 Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze

13.5.2018 Mistrovství České republiky jednotlivců

09.6.2018 Extraliga družstev (Praha,Pardubice,Slaný,Žarnovica)

11.8.2018 Přebor České republiky+Mistrovství ČR Flattrack

15.9. Pohár přátelství družstev (Praha (CZE), Žarnovica (SVK), Rovno (UA), Debrecen(H))

RUBRIKYAKTUALITY

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

24.04.2024 - 24.04.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Pří…

27.04.2024 - 27.04.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Pří…

25.05.2024 - 25.05.2024
Příbor

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Příbora.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Stu…

29.05.2024 - 29.05.2024
Náměstí republiky

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Studénky

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete