Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Petr Zatloukal v Holešově

06.12.2016 - 31.03.2017 Holešov

Petr Zatloukal představí v Holešově speciální fotografie inspirované hudbou Holešovský zámecký New Drive Club vystaví snímky olomouckého fotografa Petra Zatloukala. Výstava se řadí k sérii dalších šesti výstav, které souběžně probíhají v Olomouci a kterými autor oslovil letošní šedesátiny. Výstava se otevře v úterý 6. prosince a veřejnosti bude přístupná během kulturních akcí, které se v hudebním…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Petr Zatloukal představí v Holešově speciální fotografie inspirované hudbou

Holešovský zámecký New Drive Club vystaví snímky olomouckého fotografa Petra Zatloukala. Výstava se řadí k sérii dalších šesti výstav, které souběžně probíhají v Olomouci a kterými autor oslovil letošní šedesátiny. Výstava se otevře v úterý 6. prosince a veřejnosti bude přístupná během kulturních akcí, které se v hudebním klubu uskuteční až do jara příštího roku.   

Petr Zatloukal představí v Holešově kolekci s názvem Muzika. Retrospektivní soubor nabízí pětadvacet velkoformátových snímků, které vznikly za posledních třicet let. Díky speciálnímu reflexnímu podkladu dostanou fotky pod ultrafialovým nasvícením větší hloubku. Právě takové světelné podmínky zámecký hudební klub nabízí.

"Na svých fotkách mám rád, když zpěvák nezpívá, muzikant nehraje. Jde o jistý moment zklidnění, otevření se, nahlédnutí do nitra - jeho napojení," komentuje kolekci autor. Hudbu považuje za nejzásadnější součást svého života, jako sám říká, doprovází jej od dětství. Na nejstarších vystavených snímcích z roku 1986 a 1987 například zachytil Ivu Bittovou nebo Jiřího Stivína, na mladších snímcích ale také třeba amerického punkrockového zpěváka Iggyho Popa.     

Autor vyučuje fotografii na katedře výtvarné výchovy pedagogické fakulty v Olomouci. Nevyhraňuje se vůči klasické chemické fotografii, ani té elektronické.
"Používám obě metody a učím to i své studenty. Nemám rád názory, že díky počítačovým programům se dá s elektronickou fotkou kouzlit. Vím a znám fotografy, kteří to dokázali i s negativem. Nejdůležitější totiž je, zda fotka v sobě nese obsah, nebo ne. A to pozorný divák pozná," dodává Petr Zatloukal.

Jeho olomoucké výstavy běží až do poloviny prosince a to na několika místech ve městě. Představuje na nich fotografie inspirované Paříží, americkými auty či Samotovou revolucí roku 1989.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Festival kávy a čaje 2024 - Kroměříž

08.06.2024 - 09.06.2024
Výstaviště Kroměříž, K…

FESTIVAL KÁVY A ČAJE, VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ, 8.6.- 9.6.2024 Nenechte si ujít ochutnávku exotických káv a čajů, které…

Army fest 2024 - Kroměříž

23.06.2024 - 23.06.2024
Výstaviště Kroměříž, K…

ARMY FEST, VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ, NEDĚLE 23. 6. 2024 Výstaviště Kroměříž se v neděli 23.6. stane místem prodejní…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete