Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

PHANTOM - černé divadlo - black light theatre

08.04.2015 - 31.12.2018 Praha

Vždy úterý, čtvrtek, pátek a sobota od 20:00, soboty i od 18:00Tato show je velmi neradiční. Nejde o klasické představení, ale o kompilaci nejlepších scén černého divadla HILT. Vše je pojato hlavně s humorem a nadsázkou, takže neočekávejte klasickou inscenaci, ale zábavu bez přemýšlení. Jen vnímejte efekty a tanec.Tajemná postava s maskou zvaná "FANTOM" poprvé diváky okouzlila v roce 1916 v…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Vždy úterý, čtvrtek, pátek a sobota od 20:00, soboty i od 18:00

Tato show je velmi neradiční. Nejde o klasické představení, ale o kompilaci nejlepších scén černého divadla HILT. Vše je pojato hlavně s humorem a nadsázkou, takže neočekávejte klasickou inscenaci, ale zábavu bez přemýšlení. Jen vnímejte efekty a tanec.

Tajemná postava s maskou zvaná "FANTOM" poprvé diváky okouzlila v roce 1916 v hororovém filmovém zpracování, které se nedochovalo. Po různých jevištních i filmových verzích přichází ve formě černého divadla. Zářivá maska vám otevře dveře do 15 tanečně pantomimických obrazů složených z nejlepších scén souboru HILT od roku 2006 v kombinaci s novými. Žánr černého divadla sbírá světové úspěchy již od roku 1955 a jeho základnou se stala Česká republika. Vizuální efekty, vznášející se postavy a kouzlo barev v nekonečném prostoru absolutní tmy je dechberoucím divadelním zážitkem. Autor představení, Theodor Deutsch Hoidekr, již zrežíroval několik show černého divadla a spolupracoval mimo jiné s největší filmovou star Bollywoodu Abhishekem Bachchanem na galavečeru v New Delhi.

Černé divadlo je druh divadelní produkce. Spočívá ve využití principu černého kabinetu, kdy na zatemněném jevišti nejsou černě oddění herci s rekvizitami z hlediska diváka vidět proti černému pozadí. Rekvizity, předměty a objekty, osvětlené zdroji ultrafialové záření nebo pohyblivými bodovými reflektory, se tím stávají schopné pohybu a tedy i vlastního osobitého života.

Černé divadlo má svůj prapůvod v Asii a v dnešní době se v různých podobách dá nalézt po celém světě.  Praha se považuje za domov černého divadla. V současnosti v Praze nalezneme okolo 10 černých divadel. Tento fenomén začal okolo roku 1970 díky panu Jiřímu Srncovi a pokračoval mnoha dalšími umělci až do dnešní podoby.

Na webu divadla HILT se dozvíte vše o souboru HILT a zároveň o černém divadle všeobecně. Provedeme vás kouzlem, kterým naplňujeme zahraniční i česká jeviště. Ukážeme vám, čím jsme černé divadlo v současnosti obohatili, že již to není jen hra loutek, ale i živé hudby a taneční show.

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete