Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pimprlata - Divadlo loutek Ostrava

23.07.2017 - 20.08.2017 Ostrava

Od neděle budou v Divadle loutek Ostrava řádit pimprlataUž tento týden startuje tradiční prázdninový program Divadla loutek Ostrava Léto s pimprlaty. Potrvá do 20. srpna a nabídne krátké i dlouhé pohádky v amfiteátru a interaktivní výstavu loutek Pimprlárium. Jako první se v neděli 23. července představí Divadelní soubor Koňmo s představením Vodnická pohádka. Aby diváci ostravského Divadla loutek…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Od neděle budou v Divadle loutek Ostrava řádit pimprlata

Už tento týden startuje tradiční prázdninový program Divadla loutek Ostrava Léto s pimprlaty. Potrvá do 20. srpna a nabídne krátké i dlouhé pohádky v amfiteátru a interaktivní výstavu loutek Pimprlárium. Jako první se v neděli 23. července představí Divadelní soubor Koňmo s představením Vodnická pohádka.

Aby diváci ostravského Divadla loutek nezůstali o pohádky a loutky ochuzeni ani v létě, pořádá divadlo již od roku 2012 Léto s pimprlaty. Letos bude probíhat od 23. července do 20. srpna.

Postupně se dětem i dospělým divákům každou neděli v 17 hodin představí Divadelní soubor Koňmo, pražské Studio Damúza, Divadlo PIKI, Divadlo U Staré herečky a Scéna Bajka Těšínského divadla. Léto s pimprlaty odstartuje Vodnická pohádka, představení hrané maňásky i činoherně, o lakotné mlynářce, hodné Bětušce, vodníkovi a čertovi. V dalším týdnu bude následovat inscenace Houpací pohádky zpracovaná na motivy pohádkové knížky Aloise Mikulky, poté putování s legračními klauny v představení Elá a Hop a nakonec dvě pohádky o lenoších – O Liduně a třech přadlenách a O líném Honzovi.

Kdo hledá program na všední dny, může zhlédnout některou z krátkých dopoledních pohádek. V průběhu čtyř týdnů se v amfiteátru od úterý do pátku vystřídají studenti z JAMU v Brně, klub dětské kultury Vsetín Bubu, Divadlo Formela a ostravský spolek THeatr Ludem. Hraje se od úterý do pátku vždy v 11 hodin.
Zájemci navíc mohou navštívit i alternativní scénu divadla, která se během Léta s pimprlaty promění v kouzelnou říši plnou loutek všech možných druhů i velikostí. Výstava Pimprlárium představí všechny druhy loutek od plošné loutky až po marionetu. Divadelní lektoři a průvodci v jednom děti výstavou provedou, předvedou, jak loutky fungují a poté jim poradí, jak si loutky mohou vyzkoušet. Prohlídky budou probíhat od úterý do pátku v 15 hodin a v neděli v 10 hodin dopoledne.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Ostravský Májales 2024 - Ostrava

04.05.2024 - 04.05.2024
Dolní oblast Vítkovice

Ostravský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Ostravě. Tento festival je oslavou jara,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete