Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Plenér akvarelovými pastelkami - Brno

28.07.2018 - 29.07.2018 Brno

Léto v plném proudu a my vás srdečně zveme na dvoudenní kurz kresby akvarelovými pastelkami v brněnském plenéru. Akvarelové pastelky jsou jedno z mála medií, které jsou tzv. 2v1, tedy nemusíte kupovat zvlášť pastelky a vodové barvy. Díky akvarelovým pastelkám dosáhnete ve svých obrazech jak přesnost kresebného prostředku, tak lehkost a volnost malby akvarelem. V plenéru navíc s tou výhodou, že…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Léto v plném proudu a my vás srdečně zveme na dvoudenní kurz kresby akvarelovými pastelkami v brněnském plenéru. Akvarelové pastelky jsou jedno z mála medií, které jsou tzv. 2v1, tedy nemusíte kupovat zvlášť pastelky a vodové barvy. Díky akvarelovým pastelkám dosáhnete ve svých obrazech jak přesnost kresebného prostředku, tak lehkost a volnost malby akvarelem. V plenéru navíc s tou výhodou, že pastelkami se neušpiníme, ale v ateliéru pak našim obrázkům dodáme akvarelové kouzlo. 

 

Témat v parku máme opravdu hodně, sochy, okolní domy, krajinu, vodní plochu či květiny… Lektorka vás naučí základy perspektivy, kompozice a kresby tužkou tak, že dokážete úspěšně vytvořit téměř hotové skici, které pak následně zpracujete.  Pro ty, kteří nebudou mít s akvarelovými pastelkami žádné zkušenosti, v první části uděláme několik cvičení, aby si tuto techniku osvojili.

Základní informace o kurzu a cenách:

Kurz bude probíhat v Lužánkách, v okolí Janáčkova divadla nebo v okolí Špilberku, v závislosti na počasí. Informace o místě vám bude zaslána týden před začátkem kurzu. Kdyby bylo počasí extrémně nepříznivé budeme tvořit v ateliéru dle květinové/přírodní živé předlohy.

Kurz je vhodný i pro úplné začátečníky.  Začneme v sobotu  v 10 hodin a budeme končit cca v 16 hodin, pokračovat budeme pak v neděli také od 10 hodin,  konec bude také v 16 hodin, záleží na šikovnosti účastníků, cílem je dílo dokončit.

Počet účastníků kurzu je omezen na 8, abychom se vám mohli maximálně věnovat.

Co s sebou na kurz? 

Nadšení, hravost a ochotu naučit se něčemu novému. Vhodné je volné oblečení, ve kterém se budete cítit příjemně. Je vhodné vzít s sebou deku či rozkládací stoličku, ať se můžete posadit do trávy.

Cena je 1400 Kč. V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré pomůcky, materiál a krabička akvarelových pastelek, 24 ks, kterou si po skončení kurzu odnesete domů.

Mapa

Další akce v okolí

Noční běh pro Světlušku pokračuje v…

04.04.2024 - 04.04.2024
Špilberk

Již třetí letošní Noční běh pro Světlušku hostí jihomoravská metropole Brno. Ve čtvrtek 4. dubna opět ve 21 hod.…

Urban Challenge 2024 - Brno

24.05.2024 - 25.05.2024
Areál Integrované…

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Hravé neděle na Zážitkovce Brno - 2…

07.04.2024 - 07.04.2024
Zážitkovka Brno

Pomalujte a odneste si tričko s čupr chobotnicí, hrajte novinky i topovky od Kvída.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete