Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Přednáška

10.02.2015 - 24.02.2015 Brniště

Podralský nadační fond ZOD srdečně zve širokou veřejnost na únorový přednáškový cyklus "Houby" s předním odborníkem na technologii a výzkum pěstování hub Ing. Ivanem Jablonským v prostorách Ekocentra Brniště. Známý český mykolog Ing. Ivan Jablonský z České zemědělské univerzity se s námi podělí o řadu zajímavých informací ohledně pěstování jedlých a léčivých hub, o jejich účincích na lidský…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Podralský nadační fond ZOD srdečně zve širokou veřejnost na únorový přednáškový cyklus "Houby" s předním odborníkem na technologii a výzkum pěstování hub Ing. Ivanem Jablonským v prostorách Ekocentra Brniště. Známý český mykolog Ing. Ivan Jablonský z České zemědělské univerzity se s námi podělí o řadu zajímavých informací ohledně pěstování jedlých a léčivých hub, o jejich účincích na lidský organismus, o účinných látkách, které jsou v houbách obsaženy, ale také o technologiích nebo přípravných pracích k jejich pěstování. Přednášky budou doprovázeny množstvím obrázků z celého světa.

Trpíte jarní únavou, častým nachlazením, oslabenou imunitou, vysokým cholesterolem, vysokým krevním tlakem, depresemi, poruchami spánku? Máte dlouhodobé zdravotní problémy, potřebujete nabrat sil po velkém fyzickém nebo psychickém vyčerpání?  Anebo vás trápí nedostatek financí a přemýšlíte o nějakém vhodném podnikání?   Máte k dispozici opuštěné zemědělské a průmyslové stavby a chcete vědět, jsou-li vhodné pro pěstování hub? Anebo se jen chcete seznámit s novými lidmi z vašeho okolí, kteří mají podobné zájmy jako vy? Vám všem vřele doporučujeme přednášky Ing. Ivana Jablonského, na kterých se dozvíte řadu užitečných a praktických informací k užívání i pěstování hub.

Přednášky jsou rozděleny na tři dny a konají se vždy v úterý v prostorách Ekocentra.  První přednáška se koná v úterý 10. února od 17 hodin a je věnována průmyslovému pěstování hub, především žampionů. Druhá přednáška následuje týden poté, v úterý 17. února také od 17 hodin a bude zaměřená na pěstování hlívy ústřičné. Třetí přednáška se koná 24. února, opět v odpoledních hodinách a bude věnována pěstování exotických a léčivých hub jako jsou reishi, shiitake, hnojník obecný, korálovec ježatý, ale také nejvhodnější způsoby jejich užívání. Vstupné zdarma.

A když už zavítáte do prostor Ekocentra, můžete si prohlédnout také interaktivní výstavu o krajině Podralska nebo výukovou zahradu v jeho blízkosti. Ekocentrum nabízí také další možnosti kulturního vyžití, ať už volnočasové aktivity v pravidelných programech nebo kroužcích, vzdělávací semináře, nebo výukové programy pro všechny generace, ale také řadu venkovních akcí pro širokou veřejnost.

Jednou z akcí pro širokou veřejnost jsou v únoru 21. Masopustní dílny, vhodné pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost. V březnu proběhne akce "Ukliďme příkopy", a v dubnu se můžete těšit na Velikonoční dílny, tradiční otevírání "Stezky Hastrmanů" či druhý ročník "Brnišťského půlmaratonu".

Více informací naleznete na našem webu: http://www.podralsko.cz/kalendar-akci.html Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Tým PNF ZOD.

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete