Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Představení Divadla bratří Formanů Deadtown se vrací do Prahy!

09.09.2018 - 14.10.2018 Praha

Divadelní spolek: Divadlo bratří FormanůVstupné 750 KčDélka: 90 minRežie: Petr FormanAutor: Ivan Arsenjev, Petr FormanHrají: Petr Forman, Veronika Švábová, Marek Zelinka, Jacques Laganache, Daniela Voráčková / Simona Babčáková, Josefína Voverková, Vojta Švejda / Jiří Kniha, Michael Vodenka / Miroslav Kochánek, Ivan ”Zobák” Pelikán, Petr "Goro” Horký, Josef Sodomka / Ivan Arsenjev, Philippe…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Smíchovská náplavka 558/4, Praha 5
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Divadelní spolek: Divadlo bratří Formanů

Vstupné 750 Kč

Délka: 90 min

Režie: Petr Forman

Autor: Ivan Arsenjev, Petr Forman

Hrají: Petr Forman, Veronika Švábová, Marek Zelinka, Jacques Laganache, Daniela Voráčková / Simona Babčáková, Josefína Voverková, Vojta Švejda / Jiří Kniha, Michael Vodenka / Miroslav Kochánek, Ivan ”Zobák” Pelikán, Petr "Goro” Horký, Josef Sodomka / Ivan Arsenjev, Philippe Leforestier, Mitakuye Oyeasin, Jakub Tokoly a Dizzy Gilagio (Didier Castelle, Francois Lezer, Michel Oger, Thierry Malard)

 

"Ten, kdo vypráví příběhy, vládne světu."

 

Začíná dvacáté století a v magické Praze žije své sny kouzelník a iluzionista, majitel laciného kabaretu. Je posedlý technickými zázraky své doby: filmem, fotografií i chraplavým zvukem fonografu. Nejraději se však ve svých představách prohání po arizonských pláních, popíjí v saloonu s ošlehanými pistolníky a v náručí svírá nespoutané krásky. Alespoň takový obraz o Divokém západě v něm, naivním Evropanovi, zanechaly němé kovbojky a zažloutlé fotografie vyprávějící o daleké zemi. A protože jeho život je neustálým balancováním mezi iluzí a skutečností, není pro něho těžké vydat se na cestu do vysněného světa.

 

Po deseti letech se Divadlo bratří Formanů opět pouští do nového dobrodružství. Nová výprava za dobrodružstvím směřuje na západ… Na Divoký západ. Do doby, jejíž opravdovost je zachycena pouze na černobílých fotografiích a k cizincům je nevlídná stejně jako rozbouřené moře k divadelníkům vyplouvajícím ze středu Evropy.

 

K představení je postavený nový divadelní stan. Stejně jako v předešlých představeních Divadla bratří Formanů je tento prostor využíván ve všech jeho dimenzích a díky fantazii a práci výtvarníků, kteří s Divadlem dlouhodobě spolupracují, rozehrát v něm i loutky, masky či malované kulisy. S tím pak samozřejmě souvisí i výrazná herecká akce, jemné světelné nálady, filmové animace, živá i reprodukovaná hudba či bohatá ruchová složka. Vše spojené do obrazů a atmosfér, podporujících příběh a jeho sdělení. Představení Deadtown se pohybuje na pomezí divadla a němého filmu. Během svého turné si tuto jedinečnou událost mohli užít diváci ve Francii, Belgii, Itálii, Dánsku a Španělsku. Na své premiéře v Praze během festivalu nového divadla a cirkusu ARÉNA byla všechna představení beznadějně vyprodána.

 

Další akce v okolí

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Festival Mezinárodní týdny tance za…

21.04.2024 - 21.04.2024
Divadlo na Vinohradech

Blíží se osmatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tanečního umění ve střední…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete