Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Přejezd nejkratší Route - Příbram

28.04.2018 Příbram

Nejkratší Route 66 na světě startuje již brzy z náměstí T.G.M.V sobotu 28.dubna se rozjede 7.ročník přejezdu nejkratší silnice Route 66 na světě. Cíl akce je stejný jako každý rok: pohodové setkání příznivců plechovek a motorek. Trasa je stejná: startujeme na náměstí T.G.M. v Příbrami a jedeme směr Milín. Zde nastane jediná změna – tento rok se pojede přes obec Milín.V Příbrami se jako každý rok…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nejkratší Route 66 na světě startuje již brzy z náměstí T.G.M.

V sobotu 28.dubna se rozjede 7.ročník přejezdu nejkratší silnice Route 66 na světě. Cíl akce je stejný jako každý rok: pohodové setkání příznivců plechovek a motorek. Trasa je stejná: startujeme na náměstí T.G.M. v Příbrami a jedeme směr Milín. Zde nastane jediná změna – tento rok se pojede přes obec Milín.

V Příbrami se jako každý rok sjede několik stovek milovníků motoristického sportu. Někteří dorazí zaparkovat a vystavit své miláčky. Tak jako každý rok se očekávají "pěšáci", kteří dorazí obdivovat vystavené plechovky a motorky.

Všichni jsou zváni a vítáni. Ti, kteří mají zájem o aktivní účast se mohou registrovat na webu rt66.cz

Route 66 spojuje oba motoristické světy, ten motocyklový i automobilový. Spojujícím prvkem je společný zájem a láska k Route 66. Za šest let fungování této akce se na akci zažila tolerance řidičů motorek a automobilů a to je jeden ze stěžejních bodů této akce.

Jednou z mála změn letošního ročníku je změna na postu organizátoru. Zakladatel srazu a otec myšlenky Route 66 v Příbrami David Horák se rozhodl akci předat dál. Organizace se chopili kluci z coworkingového centra Cowárna.

"Akci jsme převzali, protože nám přišla škoda, aby tato tradiční a oblíbená akce zanikla. Nechceme dělat zásadní změny v organizaci a průběhu akce. V dalších letech bychom však akci rádi rozšířili a doplnili o širší doprovodný program, přiblížil za Cowárnu Vlasta Ševr.

Již tento rok chtějí organizátoři rozšířit vybavenost náměstí T.G.M., kde by se měli objevit a bude možnost ochutnat americké hamburgery a pivo nebo voňavou kávu. Široká veřejnost si může zdarma vyzkoušet 3D trenažer nebo hlasovat o nejlepší vystavovaný "kousek".

Domů si pak návštěvníci mohou odnést stylový merchendising. Organizátoři také chystají americkou afterpárty v hudebním klubu Za 5 Dvanáct.

I přes tento rozšířený program zůstává stálá, jediná a hlavní myšlenka Route 66.

"Pohled na svět ze sedla motocyklu může být stejně vzrušující jako pohled z vysněného automobilu. Oba tábory motoristů se tak mohou těšit ze společné jízdy po nejslavnější silnici světa a tím svorně oslavit připomínku zlatých časů motorismu,” vzpomíná zakladatel přejezdu David Horák.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Mistrovství ČR v králičím hopu 2024…

13.04.2024 - 13.04.2024
Sportovní hala Příbram

Všechny příznivce králíků a sportu zveme na 12. Mistrovství České republiky v králičím hopu. Již 13. dubna v Příbrami…

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Beer&Grill Fest Příbram 2024

20.04.2024 - 20.04.2024
Divadlo A. Dvořáka…

Zveme vás na 1. ročník festivalu Beer&Grill Fest, kde budete moci ochutnat jedinečná piva od malých i větších pivovarů…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete