Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Premiéra Thrilleru Figarova svatba - Venuše ve Švehlovce Praha

02.06.2017 - 04.06.2017 Praha

Mladí umělci představí Mozartovu komedii v thrillerovém podání.Run OpeRun odpremiéruje 2. a 4. 6. Thriller Figarova svatba v prostoru Venuše ve Švehlovce. Spolek Run Operun se před dvěma lety rozhodl změnit současný pohled na operu a to hlavně u mladé generace. První důvodem založení spolku byla vášeň pro operu a druhým byla myšlenka spolku o zatraktivnění opery a získání mladých posluchačů.Na…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v kulturním centru na Praze 3 ve Venuši ve Švehlovce
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Mladí umělci představí Mozartovu komedii v thrillerovém podání.

Run OpeRun odpremiéruje 2. a 4. 6. Thriller Figarova svatba v prostoru Venuše ve Švehlovce. Spolek Run Operun se před dvěma lety rozhodl změnit současný pohled na operu a to hlavně u mladé generace. První důvodem založení spolku byla vášeň pro operu a druhým byla myšlenka spolku o zatraktivnění opery a získání mladých posluchačů.

Na projektu se podílí široké spektrum mladých umělců. Studentů poloprofesionálů či profesionálů. Mezi nimi i vokalisté angažovaní v Národním divadle či jiných operních domech jako jsou například pěvec Daniel Klánský a Eliška Gettringerová. Jako dirigent se představí jeden z nejúspěšnějších mladých českých pianistů Lukáš Klánský. Svou účast na projektu v roli hraběte přislíbil Vladimír Chmelo, držitel Ceny Thálie, který se představil v newyorské Metropolitní opeře a v milánské La Scale.

Představení Thriller Figarova svatba je dalším z řady projektů, jimiž snaží přilákat mladé diváky a vychovat novou českou generaci operních nadšenců.
"Premiéra Figarovy svatby v našem thrillerovém pojetí změní jak nás, tak diváka. Budeme tančit na hraně toho, co se ještě smí a toho co už je nepřijatelné, proto jsme si také vybrali prostor Venuše ve Švehlovce, který je těmito experimenty proslulý,” říká režisérka a zakladatelka Run OpeRun Veronika Loulová, studentka operní režie na HAMU.

Run OpeRun již dva roky působí na české operní scéně a po celou tu dobu směřuje k vyvinutí nové operní platformy v České republice. Vyvrací předsudky a mýty o hudebně-dramatickém žánru opery jako o náročné vyšší kultuře. A s použitím moderních inscenačních prostředků transformuje klasická operní díla do stylové a atraktivní inscenace českého operního undergroundu. Run OpeRun uvedl na podzim 2016 Mozartovu kouzelnou flétnu v prostoru bývalého Stalinova pomníku za přítomnosti 2000 diváků.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Duo Flarpe 2024 - Praha

10.04.2024 - 10.04.2024
Gröbeho vila

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Tóny Vinohrad 2024. Duo Flarpe ve složení Roxana Hädler – harfa, Jakub Klögner…

Barokní podvečery - Il Pianto Amoro…

18.04.2024 - 18.04.2024
Císařský sál

Árie z oratorií A. Caldary a A. Stradelly & kantáta L᾿Orfeo A. Scarlattiho

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete