Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Prohlídky zámku Loučeň s Bílou paní

29.03.2014 - 31.10.2014 Loučeň

Romantika, poučení, dobrodružství, ale i tajemná atmosféra čeká na ty, kteří se rozhodnou otevřít třináctou komnatu. Za projektem "Otevřte 13. komnatu" se skrývá nejen tajemství deseti do projektu zapojených historických památek, ale především propracovaná hra na vysoké úrovni, která osloví návštěvníky napříč generacemi. Užijte si netradiční prohlídky hradů a zámků s nádechem…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Romantika, poučení, dobrodružství, ale i tajemná atmosféra čeká na ty, kteří se rozhodnou otevřít třináctou komnatu. Za projektem "Otevřte 13. komnatu" se skrývá nejen tajemství deseti do projektu zapojených historických památek, ale především propracovaná hra na vysoké úrovni, která osloví návštěvníky napříč generacemi. Užijte si netradiční prohlídky hradů a zámků s nádechem tajemna!

Zapojit se do projektu Otevřete 13. komnatu je velmi jednoduché. Vše začíná koupí vstupenky na daný hrad či zámek - k ní získáte (jako jednotlivec či rodina) cestovatelský pas a společně s tajemným průvodcem se podíváte do doby jemu vlastní a pokusíte se vyluštit rébus tak, abyste mohli získat první klíč. Ten vás přiblíží na cestu za tajemstvím 13. komnaty. Po obdržení sedmi z deseti klíčů nastává ta nejdůležitější chvíle, kdy se můžete do 13. komnaty podívat. Je třeba si pečlivě vybrat, na které památce chcete 13. komnatu odhalit a zarezervovat si termín. V příslušný den dorazíte na vybranou památku, prokážete se cestovatelským pasem. Nikdo z návštěvníků dopředu neví, co se v komnatě skrývá, ale nemusíte se bát, jelikož průvodci vás na vše podstatné upozorní včas.

Potom co si tajemnou místnost prohlédnete, budete pasováni do řádu strážců 13. komnaty. V rámci rituálu pasování dostanete na závěr pasovací dekret na ručním papíře a budete zapsáni do Knihy strážců 13. komnaty. Domů si tak odnesete nejen tajemství, které komnata skrývá, ale i jedinečný zážitek z celé prohlídky. Pokud se vám podaří navštívit všech deset zapojených památek, tak na poslední z nich se můžete těšit na malý dárek.

Do projektu "Otevřte 13. komnatu" jsou zapojeny

zámek Děčín, zámek Kozel, zámek Karlova Koruna, zámek Slatiňany, zámek Loučeň, zámek Kačina, hrad Grabštejn, hrad Kost, Slezskoostravský hrad a klášter Broumov.

Každá památka má v projektu "Otevřte 13. komnatu" svého nezaměnitelného kostýmovaného průvodce, který vás provede po svém hradu, zámku či klášteře a sdělí vám zábavnou formou historické mezníky dané památky i zajímavé události a zprávy, které jsou s památkou spojeny.

13. komnata na Zámku Loučeň

Projděte se zámkem s tajemnou postavou Bílé paní. V rámci projektu Otevřte 13. komnatu zažijte prohlídku zámku jako hru, která se babičce a tatínkovi vryje pod kůži stejně hluboko, jako sedmileté sestře a dvanáctiletému kamarádovi.

Projekt Otevřte 13. komnatu spojuje desítku českých hradů a zámků, na kterých se vašimi průvodci stanou kostýmované postavy s tajemnou minulostí. Konkrétně na zámku Loučeň se setkáte s Bílou paní, která vám předvede, že prohlídka zámku nemusí přinést jen poučení, ale také zábavu, dobrodružství a především atraktivní hru. Už když na pokladně obdržíte ke vstupence hrací kartu, pochopíte, že tahle prohlídka bude mít něco navíc: Bílá paní vám během prohlídky postupně položí osm hádanek. Pokud odhalíte jejich správné řešení, vyjeví vám tajenka jedno malé tajemství Bílé paní. Tuhle prohlídku budete navíc vnímat všemi smysly, včetně čichu: na ten krásný zámecký pokoj provoněný levandulí určitě dlouho nezapomenete. Kromě pocitu, že prohlídka zámku se dá zažít jinak a mnohem intenzivněji, než se vám to na českých hradech a zámcích stávalo doposud, si odnesete také jeden ze sedmi nezbytných klíčů, které potřebujete k otevření tajemné 13. komnaty.

Prohlídky se na zámku (v hlavní sezóně) se konají

vždy úterý, čtvrtek, sobotu a neděli ve 13:00 a 16:00 hodin. V červenci a srpnu v 11:00, 13:00 a 16:00 hodin. V březnu a dubnu o víkendu (a také 17,18 a 21. dubna).

Vstupné:

140 Kč
Snížená cena: 90 Kč
Rodinné vstupné: 360 Kč

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete