Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

PROLEŤTE SE S LUCIÍ DRBOHLAVOVOU NA KOUZELNÉM KOBERCI PO HEDVÁBNÉ STEZCE

13.09.2016 Ostrava

Úterý 13. září v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY OstravaBeseda a autogramiáda cestovatelky, která ve Střední Asii dva roky pracovala a cestovala, je hlavním bodem úterního programu v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz. Láká vás cestování, daleké kraje a vyprávění o skutečném životě lidí ve středoasijských městech i zapadlých horských vískách? Zajímají vás informace o pohádkově krásných památkách,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Úterý 13. září v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

Beseda a autogramiáda cestovatelky, která ve Střední Asii dva roky pracovala a cestovala, je hlavním bodem úterního programu v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz. Láká vás cestování, daleké kraje a vyprávění o skutečném životě lidí ve středoasijských městech i zapadlých horských vískách? Zajímají vás informace o pohádkově krásných památkách, orientálních bazarech i úchvatných velehorách? Pak se na vás těšíme s Lucií Drbohlavovou v úterý 13. září od 16.00.

Pohodlně se usaďte, let na kouzelném koberci právě začíná. Budeme sledovat stopy dávných karavan až do Střední Asie, do samého srdce Hedvábné stezky. Tady stávala velkolepá města, na jejichž vyhlášených bazarech se prodávalo a překládalo zboží putující z nejrůznějších koutů Asie do Arábie a Evropy. I v současné době je Střední Asie úžasným koutem světa, o němž se toho ovšem ve zprávách mnoho nedozvíte a v nabídkách cestovních agentur ho většinou nenajdete. Lze z dob dřívější slávy ještě dnes něco vidět, cítit a zažít? To, co autorka při  putování po středoasijských končinách objevila, předčilo všechna její očekávání.

 

Lucie Drbohlavová strávila ve Střední Asii přes dva a půl roku, z toho pracovně téměř dva roky v Afghánistánu. Během studia mezinárodních vztahů a diplomacie, i mezi jednotlivými pracovními pobyty na misích organizace Člověk v tísni, cestovala Lucie se svým manželem Petrem po Asii, Africe i Jižní Americe. Většinou podnikali několikaměsíční cesty s batohem na zádech, během nichž projeli a poznali určitý region. Střední Asie, jižní Asie a "Střecha světa" je okouzlila nejvíce. Na svých cestách se učí místním jazykům, často jezdí stopem nebo trekují mezi vesnicemi, aby co nejlépe poznali život obyčejných lidí, jejich kulturu, tradice, náboženství i hodnoty. Autorka ráda bourá mediální stereotypy o zemích, které poznala. Svými články a knihami přibližuje českým čtenářům radosti i strasti obyvatel dalekých končin, snaží se čtenáře přesvědčit, že všude žijí lidé hodni naší úcty, od nichž bychom se mohli mnohému naučit.

 

Během měsíce září se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského.

Po celý měsíc září bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIHOBRANÍ -  5. KNIHA ZDARMA. Akce platí do 30. 9. 2016.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

 

 

Mapa

Další akce v okolí

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete