Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Prosincové tipy - Kláštery Český Krumlov

02.12.2017 - 16.12.2017 Český Krumlov

Prosincové tipy z Klášterů Český Krumlov: Výstava Anděl Páně 2, tvořivé dílny, Česká mše vánoční i dobové trhy Prosincovému programu v Klášterech Český Krumlov dominuje filmová výstava Anděl Páně 2, která je v historických prostorech středověkých klášterů k vidění až do konce března, a související doprovodné akce. Dříve než městem 8. prosince projde večerní Andělský průvod, je potřeba se na něj…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kláštery Český Krumlov
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Český Krumlov
Obec
Český Krumlov

Fotogalerie k článku

Prosincové tipy z Klášterů Český Krumlov: Výstava Anděl Páně 2, tvořivé dílny, Česká mše vánoční i dobové trhy

Prosincovému programu v Klášterech Český Krumlov dominuje filmová výstava Anděl Páně 2, která je v historických prostorech středověkých klášterů k vidění až do konce března, a související doprovodné akce. Dříve než městem 8. prosince projde večerní Andělský průvod, je potřeba se na něj náležitě připravit. Přijďte si 2. prosince vyrobit do českokrumlovských klášterů andělské kostýmy, křídla, svatozáře, čelenky s hvězdou či lucerny na svíčky, ať můžete být u toho! Další Andělské tvoření pro malé i velké, tentokrát s výrobou nejrůznějších vánočních dárečků, se uskuteční 16. prosince ve Velkém sále a Seminární místnosti od 14 do 18 hodin.

Andělský průvod v doprovodu krumlovských andělů z Živého Betléma se 8. prosince vydá místy natáčení filmu Anděl Páně 2 – ze Seminární zahrady před Hotelem Růže s několika zastávkami dojde až na Klášterní dvůr, kde se účastníci průvodu v 18 hod. setkají s režisérem Jiřím Strachem. Při této příležitosti bude odhalen nový klášterní Betlém z dílny profesorů a žáků SUPŠ sv. Anežky České. V 19 hod. naváže promítání pohádkového hitu Anděl Páně 2 a autogramiáda tvůrců v kině Luna.

Během adventních sobot 2., 9. a 16. prosince vždy od 10 do 18 hodin se výstava Anděl Páně 2 rozšíří na Klášterní dvůr formou malého dobového trhu "jako z pohádky". Připraven bude klášterní štrůdl, jablečný svařák a horké párky. V Řemeslné uličce u Klášterního dvora se otevře mnoho řemeslných dílen, ve kterých se můžete naučit dovednostem našich předků – od hrnčíře, brašnáře, sedláře, knihaře až po kováře, pekařky, valchářky či sklářky. Kromě vlastnoručního tvoření lze zakoupit i hotové výrobky.

Vítaný oddych od předvánočního shonu nabízí Adventní komentované prohlídky kláštera minoritů 2. a 9. prosince. Zažijte jedinečnou atmosféru vánočních klášterů za svitu svící a vychutnejte si neobvyklý pohled na sváteční Krumlov. Začátky prohlídek: 18.30, 19.30, 20.30 hod. (S ohledem na omezenou kapacitu je vhodná předchozí rezervace v Návštěvnickém centru.)

K adventnímu času neodmyslitelně patří tradiční Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby. V Klášterním kostele Božího Těla a Panny Marie zazní 16. prosince od 19 hod. v podání českokrumlovského Smyčcového orchestru pod taktovkou Josefa Zaplatílka, velešínského Chrámového sboru pod vedením sbormistryně Marie Peškové a Dětského pěveckého sboru Skřivánek. V průběhu večera se můžete těšit i na tradiční české koledy v podání dětského sboru a sólistky Hany Miklářové. (S ohledem na omezenou kapacitu je vhodná předchozí rezervace v Návštěvnickém centru.)

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete