Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pupeny léčí

03.03.2015 Litovel

PUPENY LÉČÍNaděje – Mgr.Jarmila Podhorná  firma, která se zabývá výrobou výtažků z bylin a pupenů rostlin. Nachází se v České republice v malebné krajině, ve vesnici Brodek u Konice. Zakladatelkou je paní Mgr.Jarmila Podhorná, která  jako první uvedla do praxe terapii pomocí výtažků z pupenů rostlin a stromů zvanou "gemmoterapie".Gemmoterapie – součást fytoterapie, kterou lidstvo využívá…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

PUPENY LÉČÍ

Naděje – Mgr.Jarmila Podhorná

 

firma, která se zabývá výrobou výtažků z bylin a pupenů rostlin. Nachází se v České republice v malebné krajině, ve vesnici Brodek u Konice. Zakladatelkou je paní Mgr.Jarmila Podhorná, která  jako první uvedla do praxe terapii pomocí výtažků z pupenů rostlin a stromů zvanou "gemmoterapie".

Gemmoterapie – součást fytoterapie, kterou lidstvo využívá k prevenci a léčbě různých zdravotních potíží a chorob.  Na jejím počátku byl akademik Filatov, který upozornil na skutečnost, že za určitých podmínek vznikají v rostlinách látky, které se zde za běžných okolností nevyskytují a mají mimořádné léčebné vlastnosti. Práce vědce Filatova zaujaly belgického lékaře Dr. Paula Henryho, který se zaměřil na pupeny a zárodečné tkáně stromů a rostlin. Zjistil, že se v nich vyskytují látky, které se v těle dospělé rostliny nebo stromu neobjevují.  Gemmoterapie se začala rozvíjet a to nejvíce ve Francii, kde ji šířili homeopaté. V České republice se o ní zmínili pan Janča a pan Zentrich v jedné části "Herbáře".  Základní princip a filozofie gemmoterapie je metoda bylinné medicíny, která využívá přípravky na bázi pupenů, semen, mladých výhonků rostlin – zárodečných tkání. Tyto tkáně jsou sklizeny v jarním období, kdy se pupeny nalévají a obsahují největší množství biologicky aktivních látek, nezbytných pro další růst a vývoj rostliny.  Jsou velmi účinné i na lidský organismus. Aktivní látky jsou ze zárodečných tkání extrahovány do směsi ethanolu a glycerinu a dalším zpracováním vznikají výtažky, které lze použít na řadu zdravotních potíží. Zvyšují obranyschopnost organismu, zlepšují funkci centrální nervové soustavy, stimulují vylučovací orgány, působí očistným způsobem a usnadňují detoxikaci organismu. Celkově jej omlazují a do budoucna mohou přispět k léčení chorob dosud neléčitelných.
Oblast Drahanské vysočiny, ve které se Brodek u Konice nachází, se vyznačuje čistou, ekologickou přírodou. Suroviny získáváme přímo odtud a z části i na pozemcích patřících firmě Naděje.
Nejžádanější gemmoterapeutika jsou výtažky z pupenů topolu, jalovce, vřesu, černého rybízu, lichořeřišnice, olše a další. Některé vybrané druhy jsou obohaceny o složku beta-glukan, která patří mezi tzv. imunomodulátory. Vznikla tak nová řada produktů zvané gemmoglukany.  Firma v současné době vyrábí 70 druhů výtažků z bylin a stejné množství i výtažků z pupenů rostlin, dále masti, oleje a koupele. Všechno čistě přírodní produkty.
Firma Naděje, kterou opravdu s plným nasazením vede paní Mgr. Jarmila Podhorná vznikla v roce 1999 a od té doby získala pevné místo na trhu. Je to hlavně díky propagaci, kterou paní magistra poskytuje v podobě seminářů, přednášek, rozhlasových i televizních relací, rozhovorů do časopisů.
Nedílnou součástí rozvoje je hlavně individuální přístup ke klientovi, poradenství a pomoc s výběrem vhodných prostředků pro zlepšení zdraví. Paní magistra sestavuje speciální kúry, které jsou složeny z několika lahviček bylinných a pupenových tinktur, které komplexně pomohou řešit zdravotní potíže. Poradenství funguje telefonicky, ale hlavně e-mailovou korespondencí. Odtud máme pak i zpětnou vazbu o účincích kúry, reakcích a změnách stavu.

Paní magistra spolupracuje s celou řadou lékařů, kteří s gemmoterapeutiky pracují.  I odtud přichází řada kladných hodnocení, jak výtažky pomáhají.  Jejich výhodou je, že je lze použít jako pomocný podpůrný prostředek i v průběhu onemocnění, kdy působí na fyziologické úrovni a pomáhají tělu lépe zvládnout léčbu a následnou regeneraci organismu.
Gemmoterapie může být vhodným doplňkem pro další alternativní metody pro udržení lidského zdraví. Jako např. různé druhy masáží, akupunktury atd. Svým působením mohou pomoci zlepšovat zdraví dnes a tak nepřímo působit i na kvalitu zdraví v budoucnu. Tato přednáška se koná v úterý 3. 3. v Koncertním sále Městského klubu od 17:00.

Napsala: Mgr.J.Podhorná – majitelka firmy Naděje

 

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

17.04.2024 - 17.04.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Barvám Neutečeš 2024 - Olomouc

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště Flora

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

22.05.2024 - 22.05.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

19.06.2024 - 19.06.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete