Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ratibořické ovčácké slavnosti 2017 - Ratibořice

29.04.2017 Česká Skalice

S Ratibořicemi si většina z nás spojuje osobnost a tvorbu významné spisovatelky Boženy Němcové, která zde prožila své radostné dětství. Atlas Česka by Vás však rád pozval na akci připomínající lidové tradice a řemesla, která patří k nejvyhledávanějším společenským akcím celého zdejšího regionu. "Ratibořické ovčácké slavnosti" připomínají nezaměnitelné spojení lidské činnosti a tvořivosti s matkou…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

S Ratibořicemi si většina z nás spojuje osobnost a tvorbu významné spisovatelky Boženy Němcové, která zde prožila své radostné dětství. Atlas Česka by Vás však rád pozval na akci připomínající lidové tradice a řemesla, která patří k nejvyhledávanějším společenským akcím celého zdejšího regionu. "Ratibořické ovčácké slavnosti" připomínají nezaměnitelné spojení lidské činnosti a tvořivosti s matkou přírodou, jejíž pestrost nás udivuje stejně jako fascinovala generace našich předků.

Co zde uvidíte

Během slavnostního dne v Ratibořicích se malí i velcí návštěvníci mohou těšit na praktické ukázky práce s čtyřnohými přáteli člověka ovčáckého plemene, kteří patří k nezaměnitelným pomocníkům všech bačů a majitelů ovčích stád. Těšit se můžete i na předvedení stříhání ovcí, přehlídku ovčích a kozích plemen, jejich názornou pastvu, umění cvičitelů dravé zvěře, hudební vystoupení pozvaných hostů, předvedení práce kovářů a košíkářů či různorodé tvořivé dílny se soutěžemi pro malé i velké.

V jarní přírodě Babiččina údolí pak jistě přijde k chuti i některá z regionálních specialit, kterou se zde můžete občerstvit či ji zakoupit v některém ze stánků na místním trhu. Za symbolické vstupné na Vás zkrátka čeká bohatý a pestrý program, který se nespoléhá na výdobytky moderní techniky, ale obrací se k základním lidským činnostem spojeným s krásami přírody.

Ratibořické ovčácké slavnosti 2017

Podrobný bohatý program zobrazíte kliknutím na obrázek.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Jaroměři | duben 2024

24.04.2024 - 24.04.2024
nám. Dukelských hrdinů…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete