Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Respektující komunikace - Ostrava-Zábřeh

06.10.2018 - 08.06.2019 Ostrava

Zážitkový rozvojový program zahrnuje devět volně na sebe navazujících tréninků (možnost absolvovat celý program nebo jen jednotlivé tréninky). Získáme respektující a obohacující komunikační dovednosti jak vůči sobě, tak vůči druhým lidem. Lze hned používat v osobním i pracovním životě.První tři tréninky jsou zaměřeny na uvědomění, co se v nás děje, než promluvíme. Další tři tréninky nás připraví…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Zážitkový rozvojový program zahrnuje devět volně na sebe navazujících tréninků (možnost absolvovat celý program nebo jen jednotlivé tréninky). Získáme respektující a obohacující komunikační dovednosti jak vůči sobě, tak vůči druhým lidem. Lze hned používat v osobním i pracovním životě.

První tři tréninky jsou zaměřeny na uvědomění, co se v nás děje, než promluvíme. Další tři tréninky nás připraví na jasnou komunikaci za okolností, v nichž o něco usilujeme. Závěrečná tři setkání nám pomohou zvládat náročnější situace a zároveň se z nich učit. Po dobu celého programu budeme věnovat pozornost emocím a pocitům, abychom si je dokázali uvědomovat, pojmenovat a vytěžovat jako zdroj energie a růstu. Absolventi celého cyklu získají certifikát se sebe oceněním s oceněním jejich osobního růstu v oblasti respektujících komunikačních dovedností.

Devět tréninků, které nám pomohou odpovědět na tyto otázky:
2018
6.10. 1. Jak se orientovat ve svých hlasech a jak se díky tomu rozhodovat?
3.11. 2. Jak díky empatii a pozornosti mohu prohlubovat všechny svoje vztahy?
8.12. 3. Jak častěji vyjadřovat svůj vděk a prožívat více naplněné dny?
2019
5.1. 4. Jak naslouchat a přijímat lidi, i když s nimi nesouhlasím?
2.2. 5. Jak se mohu prosazovat asertivně a s plným respektem?
2.3. 6. Jak navrhovat a domlouvat oboustranné dohody?
6.4. 7. Jak vítat a řešit konflikty a spory jako prostor mého rozvoje?
4.5. 8. Jak kritizovat konstruktivně a zároveň s vysokou úctou?
8.6. 9. Jak sdílet svůj vřelý hněv okamžitě a se zachováním vztahu?
(Hluboké učení za pomoci vyprávění vlastních příběhů)

Čtyřhodinové tréninkové setkání má tři části:

9.00 – 10.00 zážitkové uvedení do komunikační dovednosti
10.20 – 11.40 procvičování dovednosti v praktických situacích
12.00 – 13.00 příprava na použití dovednosti v osobním / pracovním životě

LIBOR VILÍM – zkušený trenér, konzultant, kouč, pragmatik a inovátor. Majitel společnosti TRENINK VILIM. Libor Vilím nás zve na cestu: "Zvu vás k devíti společným procházkám po těch méně prošlapaných stezkách komunikace. Kráčíme vždy volně a vnímáme, zda nás nové cesty obohacují více než ty naše vychozené. Na konci každé procházky se pak svobodně rozhodneme, kudy kráčet dále. Zda svou známou cestou, nebo vykročíme na novou stezku. Zvlášť pokud jsme zvědaví, co skrývá další zákrut …"

MÁME PRÁVO ŽÍT ZE VŠECH MOŽNOSTÍ TEN NEJBOHATŠÍ MOŽNÝ ŽIVOT

ROČNÍ TRÉNINKOVÝ PROGRAM PRO ŠIROKOU VEŘEJNOST V AKORDU

Jak se orientovat ve svých hlasech a jak se díky tomu vědomě rozhodovat? Jak rozlišovat a pojmenovat vlastní "hlasy" (pocity, myšlenky, obrazy, …)? Jak testovat, které "hlasy" mě oslabují a které naopak posilují? Který "hlas" volím, aby "vítězil" a dělal v mém životě rozhodnutí?

Jak díky empatii a pozornosti prohlubovat všechny svoje vztahy? Jak vnímat jedinečnost oka mžiku a rozšiřovat empatii na sebe, partnera, …? Jak proměňovat své vztahy s lidmi tím, na co zaměřím vědomou pozornost? Jak svou zaměřenou pozorností realizovat svůj život …?

Jak častěji vyjadřovat svůj vděk a prožívat více naplněné dny? Jak hluboce pociťovat a přijímat vděk? Jak projevovat více vděku, třeba když cítím, že se naplňují mé potřeby? Jak reagovat, když někdo odmítne můj vděk?

Jak naslouchat a přijímat lidi, i když s nimi nesouhlasím? Jak oslabit hlas vnitřního hodnotitele a zesílit hlas dětské zvídavosti? Jak slyšet a sdílet, co vše již máme společné? Jak sdělovat vlastní pravdu s plnou úctou k pravdě druhého?

Jak se mohu prosazovat asertivně a s plným respektem k druhým? Jak sdílet, co pozoruji, pociťuji, potřebuji a o co prosím ve tvaru JÁ? Jak poznat, co potřebuje můj komunikační partner? Jak poskytnout prostor pro svobodné rozhodnutí?

Jak navrhovat a domlouvat oboustranné dohody? Jak měřit rovnováhu braní a dávání pro společnou dohodu? Jak chápat a sdílet vzájemné potřeby, které stojí za dohodou? Jak užívat radost při domlouvání dohody?

Jak vítat a řešit konflikty a spory jako prostor mého rozvoje? Jak vítat opakované konflikty a spory jako prostor rozvoje? Jak s úctou zjistit, v čem je partnerova potřeba a pravda jedinečná? Jak s láskou nechat udělat emoci svoji práci a připravit se na dohodu?

Jak kritizovat konstruktivně a zároveň s vysokou úctou? Jak s úctou sdílet, co se mi konkrétně nelíbí a jaké mám pocity? Jak sdělovat, co opravdu potřebuji a proč je to pro mě důležité? Jak navrhnout řešení a otevřít prostor pro rozhodnutí?

Jak sdílet svůj vřelý hněv okamžitě a se zachováním vztahu? Jak sdílet svůj hněv okamžitě a neudělat z něj zakonzervovaný zmrzlý hněv? Jak preventivně sdělit, že projevený hněv se týká pouze mě a mých potřeb? Jak po sdílení, nechat odcházet bouřkové mraky a vidět slunce za nimi?

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete