Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Roztocký masopust

10.02.2018 Roztoky

Tajemný, rozpustilý a divoký průvod maškar všech barev a tvarů. Tvorové prastaří i čerstvě narození, skočte si s námi v kole! Maškary se setkají na roztockém zámku, spojí tancem na pláni Holého vrchu a zakončí svou cestu zábavou v šapitó.Masopust bude dne 10. 2. 2018. Přijde vám to samozřejmé?Obrovské množství práce na Masopustu dělají dobrovolníci. Hodně věcí ale udělat dobrovolnicky nejde.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Tajemný, rozpustilý a divoký průvod maškar všech barev a tvarů. Tvorové prastaří i čerstvě narození, skočte si s námi v kole! Maškary se setkají na roztockém zámku, spojí tancem na pláni Holého vrchu a zakončí svou cestu zábavou v šapitó.


Masopust bude dne 10. 2. 2018. Přijde vám to samozřejmé?

Obrovské množství práce na Masopustu dělají dobrovolníci. Hodně věcí ale udělat dobrovolnicky nejde. A aby byl Masopust kvalitní, jsou na to, trapně, potřeba peníze. Máte-li jej rádi, přispějte nám na něj!

Poslat cokoliv můžete na 2000577036/2010 (FIO) s VS 77777, třeba pomocí QR platby. Potvrzení o daru rádi vystavíme. A pokud vy či vaše firma děláte něco, čím byste mohli pomoci, ozvěte se na roztoc@roztoc.cz.


Středočeské muzeum v Roztokách – zámek

  • od 11.00 půjčování masek z bohatého fondu Sdružení Roztoč (výhradně pro ty, kteří dojdou až do Šapitó)
  • 12.00 Slavnostní narážení Únětického Masopustního speciálu; začíná rej a hemžení maškar s bohatým programem – divadla, kapely, kejklíři,
  • 14.00 Korunovace Královny Masopustu a předání masopustního práva, Krásné fanfáry, Local Vocal

Průvod městem Roztoky a na Holý vrch

  • Trasa průvodu
  • 14.30 ulicemi Nádražní, serpentinou, Tyršovo náměstí, Legií, Třešňovka
  • 17.00 na Holém vrchu setkání průvodů z Roztok, Únětic a Suchdola; mávání prapory, kolové tance na prastaré pláni Holého vrchu, zápas medvědů, poprava Klibny

ŠAPITÓ (u autobusové zastávky Roztoky, rozcestí Žalov)

Vstupné do šapitó

16.00 Otevřené šapitó pro všechny zmrzlé, ucaprtané a hladové maškary

  • Hojné a rozmanité občerstvení ve speciálním stanu
  • IDEÁLNÍ JE VZÍT SI S SEBOU DO ŠAPITÓ LEHČÍ BOTY NA PŘEZUTÍ.

16.30 Chytej ušima

  • Hudebně-loutkový příběh skřítka, který se vydal na cestu do světa. Koho potká? Ryby, které touží po výletu do města, mouchu, která si myslí, že je slon, prasátko na útěku, či zmatenézo medvěda, který nechal hlavu ve sklenici medu. A paní skřítkovou.
  • Více zde

18.15 Trombenik

  • Pánové Trombeniku se nechali zmámit klezmerovou hudbou v roce 2001. Každý z nich přišel z kapely provozující žánr zcela odlišný. Pod maskou Trombeniku se tak skrývá rocker, folklorista, středověký trubadůr, alternativní polykač střídajících se různých taktů, folkař, funkyman i ethnovlnař. A jsou tak nějak roztocká masopustní klasika…
  • Více zde

20.00 Akrobatické vystoupení

  • studenti university CODARTS – University of the Art Rotterdam and AMoC

20.30 Yo Soy Indigo

  • Mezinárodní kapela hrající žánr, který pojmenovali jako Folk-Fun. Působí v Praze od roku 2014 a v současnosti pracují na svém debutovém albu. Uskupení vzniklo kolem zpěvačky Emily Thiel, která krom jiného skládá hudbu i osobité texty.
  • Více zde

22.00 TOMBOLA

22.030 Tygroo

  • Podivuhodná kapela Tygroo, skládající ze dvou leopardů, jedné tygřice a jednoho obtloustlého medvěda. Světový rozruch vyvolala zejména na Jičínsku.
  • Více zde

Jak už to bývá: Změna programu vyhrazena.

Masopust se koná v partnerství s městem Roztoky, Středočeským muzeem, Spolkem pro obnovu Únětické kultury a městskou částí Praha-Suchdol. Podpořili jej Letiště Praha, město Roztoky, Středočeský kraj, MŠMT, Bláha s.r.o., Pivovar Únětice a mnoho dalších dárců a dobrovolníků.

Další důležité součásti masopustního dění

Masopustní obchůzka – 27. ledna 2018

Investujte do své budoucnosti!

Dostatek hojnosti v příštím roce si zaručeně zajistíte, když alespoň trochu pohostíte masopustní maškary. Obchůzkou vinšujeme mnoho dobrého všeho, dvě ďurky v nose a spoustu dalších skvělých věcí, tančíme, zpíváme a tentokráte i otevíráme čas masopustní. (Více)

Masodílny pro děti i dospělé – 29. ledna až 9. února 2018

Chceme dělat umění a krásu – a vy můžete s námi.

Jedním z pokladů Roztockého masopustu jsou jedinečné masky, které jsou společným dílem dětí i dospělých, profesionálních umělců i amatérů. Letos bude možnost zapojit se do tvorby opravdu mimořádná. Chystá se k nám přijet Andrew Kim, divadelník, loutkář a dramaturg korejského původu žijící v Anglii, hlavní organizátor Handmade Parade. Naše řady dočasně posílí i Szilárd Boráros, výtvarník a loutkář spolupracující s mnoha českými, slovenskými a maďarskými divadly. Povedou dvanáctidenní dílnu určenou pro dospělé. Pod jejich vedením vzniknou velké loutky, některé svíticí.

Tyto skvělé muže předhodíme i dětem v několika dílnách určených pro děti z roztocké školy.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Beer&Grill Fest Hostivice 2024

25.05.2024 - 25.05.2024
Hostivice

Návštěvníci jsou zváni na 1. ročník festivalu Beer&Grill Hostivice, který přinese pestrou přehlídku malých pivovarů a…

Den v růžovém 2024 - Jinočany

30.05.2024 - 30.05.2024
MLÝNSKÝ DOMOV…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte skvělou domácí gastronomii.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete