Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Loučeň

17.12.2016 Loučeň

Letošní série slavností na zámku Loučeň, který je přístupný veřejnosti spolu s parkem až do Štědrého dne každý víkend, vyvrcholí adventním cyklem Vánoční loučení s Loučení a to rovnou Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby ve vzácně otevřeném zámeckém kostele Nanebevzetí P. Marie Cyklus adventních akcí vyvrcholí čtvrtou adventní sobotu 17.12. ve 14. hodin,  kdy  barokní zámecký kostel Nanebevzetí…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Letošní série slavností na zámku Loučeň, který je přístupný veřejnosti spolu s parkem až do Štědrého dne každý víkend, vyvrcholí adventním cyklem Vánoční loučení s Loučení a to rovnou Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby ve vzácně otevřeném zámeckém kostele Nanebevzetí P. Marie

Cyklus adventních akcí vyvrcholí čtvrtou adventní sobotu 17.12. ve 14. hodin,  kdy  barokní zámecký kostel Nanebevzetí Panny Marie ožije Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby, v podání pěveckého  sboru a orchestru Gymnázia Jiřího z Poděbrad, pod vedením sbormistryně PhDr. Jaroslavy Dunovské. Tuto událost byste si rozhodně neměli nechat ujít.

V tento den si můžete také od nás odnést Betlémské světlo až do vašich domovů, aby vám zdokonalilo vánoční atmosféru. Letošní motto Betlémského světla zní Pokoj ve mně- pokoj s tebou.

Ti z vás, co mají v oblibě faunu, zveme ve 13. hodin na krmení lesních zvířátek s panem nadlesním. Udělejte radost němé tváři a podarujte ji o poslední adventní neděli něčím dobrým na zub, například lojovými koulemi a semínky pro ptactvo nebo mrkví pro zajíčky.

Nebudou chybět ani adventní prohlídky zámku se zdobením perníčků a horkou čokoládou nebo něčím ostřejším pro rodiče. Během prohlídky jeho výsost kněžna Marie zpříjemní dětem adventní čas předčítáním vánoční pohádky.

Kromě adventních prohlídek pro vás bude připravena také prohlídka s Bílou paní ve 13. hodin či čokoládová prohlídka v 15. hodin.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete