Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Šest současných filmových hororů na Dlabačově

05.06.2017 - 26.06.2017 Praha

Červen na Dlabačově bude ve znamení hororu, kdy se pondělky promění v tzv. "svátky hrůzy". Těšit se můžete na šest současných filmových hororů a psychologických thrillerů, které velmi přesně a moderní filmovou řečí reflektují současné nálady strachu, obav a pocitu ohrožení. Filmy, zařazené v přehlídce s názvem Anatomie strachu, budou doplněny úvody a diskuse, které rozeberou nejen jejich filmovou…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Červen na Dlabačově bude ve znamení hororu, kdy se pondělky promění v tzv. "svátky hrůzy". Těšit se můžete na šest současných filmových hororů a psychologických thrillerů, které velmi přesně a moderní filmovou řečí reflektují současné nálady strachu, obav a pocitu ohrožení. Filmy, zařazené v přehlídce s názvem Anatomie strachu, budou doplněny úvody a diskuse, které rozeberou nejen jejich filmovou stránku, ale zejména jejich psychologické přesahy.

Diváci se na Praze 6 mohou bát u filmů, které patří ke špičce současné hororové kinematografie, která ušla dlouhou cestu od původních laciných snímků s krvavými efekty. Současný horor staví více na propracované psychologii postav a na hrůzách, které si postavy nesou samy v sobě. O to větší mají tyto filmy účinek, protože strach je v každém z nás a bezpečí kinosálu je ideální místo pro zkoumání toho, čeho se bojíme. Břevnovské kino Dlabačov tak nabízí cestu do temných zákoutí duše při zkoumání ANATOMIE STRACHU.

 

PROGRAM PŘEHLÍDKY:

Pondělí 5.6. v 18:00 – ULICE CLOVERFIELD 10

V úkrytu nebo v zajetí? To je otázka, na kterou se snaží najít odpověď dvojice skrývající se ve stísněném bunkru pod dohledem nevyzpytatelného Johna Goodmana. Ten postupně ztrácí jejich důvěru. Jenže, co když je venku opravdu čeká smrt? Nedůvěra a paranoia rozpoutá boj o život. Jenže všechno může být jinak... Strach, stoupající napětí, tři herci, podzemní bunkr. Ukázka špičkově vystavěného psychologického hororu, který graduje každým záběrem. John Goodman v jedné ze svých nejlepších rolích.

 

Pondělí 5.6. ve 20:30 – NOČNÍ ZVÍŘATA

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Sama v luxusním sídle, bez budoucnosti. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Co je realita a co jen příběh vyšinuté fantazie plný násilí. Je to vše jen neobvyklá pomsta bývalého manžela nebo něco mnohem děsivějšího?

 

Pondělí 12.6. v 18:00 –  ROZPOLCENÝ

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Nejnovější film mistra hororu a napětí, režiséra M. Night Shyamalana (Šestý smysl, Znamení, Vesnice) je filmem, který znovu otevírá dveře do světa filmu Vyvolený...

 

Pondělí 12.6. ve 20:30 – UTEČ

Senzace letošního roku, psychologický horor Uteč mladého režiséra Jordana Peeleho otevírá dveře do světa skrytého rasismu, nadřazenosti jedné lidské rasy nad druhou, a hlavně téma ovládání života druhých. Mistrovsky vystavěný příběh začíná nevinou návštěvou mladého páru u rodičů dívky na malém, zdánlivě idylickém městečku. Něco zde ale není v pořádku. A pokud jste černošský mladík, který nedá na varování, budete chtít utéct. Jenže z některých nočních můr utéct nelze. Film, který vás vtáhne a nepustí. Poznáte, že hrůza může mít někdy i tu nejvlídnější tvář.

 

Pondělí 26.6. v 18:00 – LÉK NA ŽIVOT

Mistrovská variace na téma opuštěného tajemného sanatoria, ze kterého není úniku. Nikdy nejezděte na místa, odkud se nikdy nikdo nevrátil. Nikdy nejezděte na místa, kde vám nabídnou léčbu, o kterou nestojíte, nikdy si nemyslete, že můžete odejít. Jsou místa, která vás už nikdy ze svých spárů nepustí. Režisér Gore Verbinsky stojí mimo jiné i za Piráty z Karibiku. Tentokrát svůj talent propůjčil hororovému žánru, pojatém ve velkém stylu.

 

Pondělí 26.6. ve 20:30 – RAW

Film, který jede na vlně skandálu. Film, který ne každý divák vydrží do konce. Film, který odkrývá hranice lidskosti v jejich nejsyrovější formě. Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. Film vyvolal velký skandál na festivalu v Cannes svou syrovostí i tématem kanibalismu...

Filmy budou doprovozeny úvody nebo diskuse po promítání, rozebírající psychologii hrůzy a budování napětí v žánru moderního hororu. Podrobnosti na webových stránkách kina nebo na Facebooku.


Kino Dlabačov sídlí na Praze 6 hned vedle hotelu Orea Pyramida, který je nejlépe dostupný ze zastávek Malovanka (tramvaj č. 22, 25) nebo Pod Královkou (autobus č. 149).

 

Dlabačov je dnes jediné kino na Praze 6, které se v roce 2015 vrátilo na kulturní mapu Prahy. Kromě pestré filmové nabídky Kina Dlabačov, jehož sál je vybaven nejnovější technologií digitální projekce s vysokým rozlišením 4K, jsou součástí programu také divadelní představení, koncerty, výstavy a další kulturní akce. V předsálí je otevřena kavárna. Prostor je rovněž možné pronajmout pro jakoukoli obchodní, kulturní nebo soukromou akci. 

Více na www.dlabacov.cz

Další akce v okolí

VIII. Euroasijský den 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Škola mezinárodních a…

Srdečně zveme všechny, kteří se zajímají o kultury a náboženství z euroasijského prostoru, na den plný zajímavých…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete