Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hrad Švihov

10.09.2016 Švihov

Nenechte si ujít Setkání dětských světů na hradě Švihov.Tradiční akce Setkání dětských světů, kterou pořádá Plzeňský kraj letos už pošesté, při níž se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství, se letos uskuteční v sobotu 10. září 2016 v areálu vodního hradu Švihov. Děti se tu přenesou do doby středověku a rytířských soubojů.Nebudou však…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Setkání dětských světů na hradě Švihov.

Tradiční akce Setkání dětských světů, kterou pořádá Plzeňský kraj letos už pošesté, při níž se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství, se letos uskuteční v sobotu 10. září 2016 v areálu vodního hradu Švihov. Děti se tu přenesou do doby středověku a rytířských soubojů.

Nebudou však zdaleka jen v roli diváků litých bojů, i na děti samotné čeká spoustu úkolů. Tak jako v proslulé pevnosti Boyard budou plnit jednotlivé disciplíny, za jejichž zvládnutí budou odměněny. Ne však klíčem, ale korálkem. Když se jim podaří uspět v alchymistické dílně, překonat lanovou pavučinu, zvládnout slaňování, absolvovat stezku odvahy v mučírně a splnit další úkoly, budou jim přibývat korálky jeden za druhým. Ty si budou malí rytíři a malé rytířky navlékat na náramek, který jim bude připomínat jejich šikovnost, odvahu a zdatnost. Celým dnem bude provázet moderátor Hitrádia FM Plus David Brabec.

Kdo přijde na Setkání dětských světů, si také bude moct prohlédnout historické prostory hradu Švihov, tentokrát však na cestě prohlídkovým okruhem narazí na obyvatele hradu, dvorní dámy a možná i na hradního pána Půtu Švihovského.

Kdo právě nebude střílet prakem, potýkat se s kvintánou nebo se učit středověké tance, může nabrat nové síly při poslechu písní skupin Démophobia nebo Strašlivá podívaná. Uniknout by návštěvníkům neměla ani hudební, taneční nebo divadelní vystoupení dětí z dětských domovů, která k Setkání dětských světů neodmyslitelně patří a která jsou vždycky odměněna vřelým potleskem.

Akci, která se uskuteční i díky finanční podpoře společnosti NET4GAS a mediální podpoře Hitrádia FM Plus, pořádá Plzeňský kraj pro všechny děti, ale i jako poděkování všem, kdo se o děti v krajských dětských domovech starají.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete